Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ήττα στο Ισραήλ για τον Άρη, εξαιρετικός ο Κουέστα

Μέτρια εμφάνιση του Άρη στο Ισραήλ, με τη Μακάμπι να παρουσιάζεται πιο έτοιμη αγωνιστικά και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης (2-0) ενόψει του επαναληπτικού στη Θεσσαλονίκη.

Δύσκολο βράδυ πέρασε ο Άρης στο Μπλούμφιλντ, όπου γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κουέστα ήταν ο παίκτης που κράτησε τους «κίτρινους» ζωντανούς στο παιχνίδι, κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς πέτυχε το 1-0 στο 29’ και ο Ζαχάβι στο 84’ πέτυχε το 2-0, με τον Άρη να έχει κάποιες καλές στιγμές με τον Μαντσίνι, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Καμάτσο για να σκοράρει.

Το φιλμ

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι κερδίζοντας ένα κόρνερ, αλλά σύντομα η Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε να απειλεί, εκμεταλλευόμενη τα κενά που έβρισκε στην άμυνα. Στο 10’ ο Κανιτσόφσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Στο 13’ ο Σάμποριτ επιχείρησε το μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον γκολκίπερ του Άρη να αποκρούσει δύσκολα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κίτρινους» σημειώθηκε στο 19’, με τον Μαντσίνι να κάνει το σουτ, αλλά τον Πέρετζ να αντιδρά σωστά.

Στο 23’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε το σουτ από πάσα του Ζεράλδες, με τον Κουέστα να αποκρούει και πάλι. Στο 29’ όμως η Μακάμπι βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κανιτσόφσκι έβγαλε τη μπαλιά για τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0. Ο σκόρερ παραλίγο να πανηγυρίσει και νέο γκολ στο 32΄, καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 44’ ο Μαντσίνι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πέρετζ και πάλι απέκρουσε σωτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τη Μακάμπι να πιέζει για το γκολ και τον Άρη να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο 50’ ο Μπίτον βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε και πάλι σωτήρια σε κόρνερ. Στο 59’ ο Μπίτον έπιασε ένα μακρινό, αλλά επικίνδυνο σουτ, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι των «κίτρινων».

Παρά τις αλλαγές του Μπούργος, η Μακάμπι συνέχισε να σφυροκοπά, με τον Ζαχάβι να μπαίνει στο ματς και να απειλεί. Στο 67’ ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Ζαχάβι και στη συνέχεια ο Γκλοχ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 69’ από λάθος του Μπράμπετς, ο Πέριτσα βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Κουέστα να τον κόβει σωτήρια.

Ο Άρης είχε ένα τετράλεπτο πίεσης (74’-78’) αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με τη Μακάμπι να ελέγχει τον αγώνα και να είναι αυτή που απειλεί.

Ο Ζαχάβι τελικά κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε στο 84’, με τον Πέριτσα να του δίνει την ασίστ και με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-0

Ο Άρης στο φινάλε προσπάθησε να βρει το γκολ, στο 87’ με την κεφαλιά του Ντουκουρέ να διώχνει σε κόρνερ ο Πέρετζ, και στο 90+6’ ο Καμάτσο προ κενής εστίας να αστοχεί.

Συνθέσεις

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χόζεζ (63’ Γκλοχ), Μπιτόν (63’ Ναχμίαζ), Γκλέιζερ, Φαν Όβερεμ (90+2’ Ρίκαν), Κούβας, Γιοβάνοβιτς, Κανιτσόφσκι.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία (61’ Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Γκρέι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected