Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Πανωλεθρία της Γιουνάιτεντ στο Community! (vid)

Απίστευτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο για τη Μπρέντφορντ, πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία νίκησε τελευταία φορά το 1937!

Θλιβερή, ανεκδιήγητη, απελπιστική! Οι χαρακτηρισμοί πολλοί και διάφοροι για μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρά τις όποιες… εκλάμψεις αισιοδοξίας, φροντίζει συνεχώς να μας υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε κρίση. Το πρώτο φετινό δείγμα φάνηκε στην πρεμιέρα απέναντι στη Μπράιτον, όμως η έξοδος στην έδρα της Μπρέντφορντ την απογύμνωσε τελείως. Στο ηλιόλουστο Λονδίνο, οι Μέλισσες… ποδοπάτησαν από το ημίχρονο με 4-0 το φάντασμα της Γιουνάιτεντ και την υποχρέωσαν σε ανείπωτο κάζο, πολλαπλασιάζοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του «Ολντ Τράφορντ». Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι των Κόκκινων Διάβολων απέναντι στη… Λίβερπουλ.

Βέβαια την τελευταία τριετία, η τεσσάρα στο ημίχρονο έχει γίνει κάτι σαν… παράδοση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το βίωσε για πρώτη φορά απέναντι στην Τότεναμ το 2020, ακολούθησε πέρσι ο διασυρμός από τη Λίβερπουλ και πλέον σειρά πήρε η Μπρέντφορντ, η οποία ανάγκασε τους Κόκκινους Διάβολους να μαζέψουν τέσσερις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους στο ημίχρονο εκτός έδρας αγώνα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο εις βάρος τους γκολ δεν άργησε να έρθει. Χάρη στο αποτελεσματικό υψηλό της πρέσινγκ, η Μπρέντφορντ έκλεβε σε επικίνδυνα σημεία τη μπάλα και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις κατάφερε τελικά να γράψει το 1-0 με τον Ντασίλβα (10′). Ο άσος των Λονδρέζων βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα αναιμικό σουτ, το οποίο ωστόσο ξεγέλασε τον Ντε Χέα που είδε τη μπάλα να… ζωντανεύει στα χέρια του, χαρίζοντας έτσι το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι ασκοί του Αιόλου είχαν πλέον ανοίξει, με τα λάθη από την πλευρά των Κόκκινων Διάβολων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μόλις επτά λεπτά αργότερα, Ντε Χέα και Έρικσεν τα έκαναν… μαντάρα μέσα στην περιοχή, ο Γιένσεν έκλεψε τη μπάλα και είχε εύκολο έργο για το 2-0. Κι αν κάποιος νόμιζε πως σε αυτό το σημείο η Γιουνάιτεντ θα άλλαζε κάτι, τότε θα ήταν τελείως λάθος. Το γήπεδο άλλωστε κατηφόριζε, η άμυνα της Γιουνάιτεντ βίωνε έναν εφιάλτη δίχως τέλος και σαν λογική συνέπεια ξεπήδησαν δυο ακόμα γκολ. Αρχικά στο 30΄ο Μι έγραψε το 3-0 μετά από… βόλεϊ στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Εμπουεμό βρέθηκε τετ-α-τετ έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση της Μπρέντφορντ για το 4-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Τεν Χαγκ έριξε στη μάχη τους Βαράν, ΜακΤόμινεϊ και Μαλάσια με μοναδικό αποτέλεσμα η συντριβή να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ντε Χέα και Μαγκουάιρ απέτρεψαν στο δεύτερο μέρος ένα… πέμπτο γκολ, ενώ στο 81΄ο Έρικσεν σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ να πετύχει το γκολ της τιμής. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Μπρέντφορντ να επικρατεί της Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά από το 1937, τους Διάβολους να μένουν στον πάτο της βαθμολογίας και τον Έρικ Τεν Χαγκ να γράφει αρνητική ιστορία, μιας και έγινε ο πρώτος προπονητής του συλλόγου που στα τελευταία 100 χρόνια (!) έχασε στις δυο πρώτες αγωνιστικές στην Premier League.

Συνθέσεις

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ραγιά, Χίκεϊ (79΄Σόρενσεν), Γιάνσον, Μι, Χένρι, Νόργκααρντ (79΄Ονιέκα), Γιένσεν (74΄Μπαπτίστε), Ράσμουσεν, Ντασίλβα (62΄Γιάνελτ), Εμπουεμό (74΄Βισά), Τόνεϊ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Σο (46΄Μαλάσια), Μαρτίνες (46΄Βαράν), Μαγκουάιρ, Νταλότ, Φρεντ (46΄ΜακΤόμινεϊ), Έρικσεν, Μπρούνο, Ράσφορντ, Σάντσο (60΄Ελάνγκα), Ρονάλντο

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/8

Άστον Βίλα – Έβερτον  2-1
Άρσεναλ – Λέστερ 4-2
Μπράιτον – Νιουκάστλ  0-0
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ  4-0
Σαουθάμπτον – Λιντς  2-2
Γουλβς – Φούλαμ  0-0
Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  4-0

Κυριακή 14/8

Νότιγχαμ – Γουέστ Χαμ (16.00)
Τσέλσι – Τότεναμ (18.30)

Δευτέρα 15/8

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected