Κατηγορίες
Αθλήματα

Στη 16άδα στο Βανκούβερ η Γραμματικοπούλου, εκτός η Παπαμιχαήλ

Με φόρα ήρθε από τα προκριματικά η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία απέκλεισε και την Astra Sharma και πήρε μια πολύ σημαντική πρόκριση για τη φάση των “16” του Odlum Brown Vancouver Open. Εκτός συνέχειας στο ίδιο τουρνουά έμεινε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου, η οποία μπήκε μέσα από τα προκριματικά στο πολύ δυνατό τουρνουά της κατηγορίας WTA 125 Series, κατάφερε να κερδίσει την πρώην Top 100 παίκτρια Astra Sharma, με 6-2, 6-2, για να μπει και στις “16” καλύτερες του Βανκούβερ.

Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και με νέο break “ξέφυγε” με 5-1, ενώ στο 2ο σετ έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), ενώ η ίδια δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς της.

Μέσα σε 70 λεπτά πανηγύρισε την πρόκριση η Βαλεντίνη, η οποία είχε κερδίσει τις Nagi Hanatani (6-3, 1-6, 6-2) και Asia Muhammad (2-6, 7-5, 6-2) για να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Στον 2ο γύρο η Ελληνίδα παίκτρια θα αντιμετωπίσει τη 17χρονη Καναδή Cadence Brace, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη την προηγούμενη μέρα, αφήνοντας εκτός τη Νο.3 του ταμπλό και Νο.111 στον κόσμο, Claire Liu, με 6-3, 6-3.

Εκτός 16άδας έμεινε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Catherine Harrison, από την οποία ηττήθηκε με 6-1, 6-3.

Το τουρνουά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για την Παπαμιχαήλ, αφού θα συμμετέχει και στο διπλό, όπου θα παίξει με την Ισπανίδα Marina Bassols Ribera. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Miyu Kato και Asia Muhammad.

Στο διπλό θα παίξει και η Βαλεντίνη, μαζί με την ανερχόμενη Victoria Jimenez Kasintseva, πρωταθλήτρια στο Australian Open στα junior το 2020. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν για τον 1ο γύρο τις No.4 στο ταμπλό, Timea Babos και Angela Kulikov.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected