Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκτος στην Ευρώπη

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας προσθέτοντας μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην αθλητική του καριέρα. Σήμερα, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω καταιγίδας και στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του έβρεχε, κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με 78,20 μέτρα.

Και το πέτυχε στην έκτη και τελευταία του βολή, στη διάρκεια της οποίας διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Στην έναρξη της έκτης προσπάθειας ο αθλητής μας ήταν έκτος, τον πέρασαν δύο αθλητές, ωστόσο εκείνος δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει και να περάσει τελικά έκτος. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε λίγο νωθρά με 71,76 μ., συνέχισε με 75,79 μ., 76,92 μ. και 74,84 μ., ήταν άκυρος στην πέμπτη και ολοκλήρωσε με το νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ρεκόρ 78,15 μ. από φέτος σε μια χρονιά όπου έχει καταφέρει να είναι σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο 22χρονος με τη σημερινή του επίδοση βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 κι έδειξε πως βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας λαμπρής αθλητικής καριέρας.

Ο τελικός της σφυροβολίας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι συνθήκες φάνηκε να επηρεάζουν αρκετούς αθλητές. Η νίκη πήγε στον ολυμπιονίκη Βότσεκ Νοβίτσικι (Πολωνία) με 82,00 μ., που είναι και η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Μπενσέ Χαλάζ (Ουγγαρία) με 80,92 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Τρίτος με 79,45 μ. ήταν ο Χέντερσεν (Νορβηγία), που έκανε την έκπληξη. Εκτός βάθρου έμεινε ο Φάιντεκ , που ήταν τέταρτος με 79,15 μ., ο οποίος μάλιστα στις δύο πρώτες του προσπάθειες ήταν άκυρος.

Ο Φραντζεσκάκης στη διάρκεια της σεζόν βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ – και μαζί το ΄πανελλήνιο Κ23- ενώ έδωσε το παρών σε δύο τελικούς, σήμερα στο Μόναχο και τον περασμένο μήνα στο Όρεγκον, όπου ήταν ένατος.

Φινάλε με θετικό πρόσημο για την Αναστασίου

Η Άρτεμις Αναστασίου κατέλαβε την 19η στον ημιτελικό των 200μ. σε μια κούρσα που έγινε με βροχή και αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Η πρωταθλήτρια μας τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς της με 23.60 και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στην απόσταση. Η αθλήτρια στον πρωινό προκριματικό είχε τερματίσει σε 23.38 και είχε βρεθεί κοντά στο ατομικό της 23.31.

“Στο ζέσταμα αισθανόμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Στην πορεία έπεσα λίγο, γιατί μείναμε αρκετή ώρα μέσα ως να μας βγάλουν, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε και η βροχή. Με δυσκόλεψε και ο δεύτερος διάδρομος. Θεωρώ πως αν είχε καλύτερες συνθήκες θα μπορούσα να κάνω ατομικό ρεκόρ. Για εμένα αυτή η διοργάνωση είναι η αρχή της πορείας μου. Είναι δύο οι όψεις του πως βλέπω τη συμμετοχή μου εδώ. Σίγουρα μετράει ότι είμαι εδώ και έκανα μια καλή παρουσία. Από την άλλη σκέφτομαι τι πρέπει να γίνει για να μπορέσω στο μέλλον να διεκδικώ κι εγώ παρουσία σε τελικούς. Πιστεύω πως μπορεί να γίνει με πάρα πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια. Τα 200 μ. είναι το αγώνισμα μου για την ώρα, ωστόσο ίσως σε κάποια χρόνια ανέβω και στα 400 μέτρα”, η Αναστασίου αναφέρθηκε και στην ομάδα 4Χ100 μ., που τρέχει αύριο. “Είμαι έτοιμη να βοηθήσω την ομάδα και να κάνουμε όλες μαζί κάτι καλό”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected