Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Βατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League!

Χάρη στις τρομερές επεμβάσεις του Βατσλίκ στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και θα μπει αύριο στην κληρωτίδα των ομίλων του Europa League.

«Άγαλμα» στον Τόμας Βατσλίκ θα πρέπει να «στήσουν» οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Τσέχος απέκρουσε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» και έστειλε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στους ομίλους του Europa League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 2ο λεπτό, ωστόσο ο Πίττας έστειλε το ματς στην παράταση σκοράροντας στο 90ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες στο 100′ εξαιτίας της αποβολής του Μπα, αλλά ο Βατσλίκ βγήκε μπροστά και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες του Κορμπεράν.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στην κληρωτίδα του Europa Leageu την Παρασκευή (26/8, 14:00) και μάλιστα θα τοποθετηθούν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Λάτσιο.

To φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες για τον Ολυμπιακό. Ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη σέντρα του αγώνα, ο Γιώργος Μασούρας έβαλε σε θέση οδηγού τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ανοίγοντας το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 2ο λεπτό, ο Σισέ έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνά του για την κίνηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά. Ο Χάρης Μαυρίας έδειχνε να ελέγχει τη φάση για τους Κύπριους, αλλά δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, αυτή βρήκε στην πλάτη του, ο Μολδαβός μπακ των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος, μπήκε στην περιοχή και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Έλληνα εξτρέμ, που σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Παρά τη δυνατή εκκίνηση, οι «ερυθρόελυκοι» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, κυρίως διότι ο Απόλλων Λεμεσού προσπάθησε άμεσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την «απάντησή» του. Όμως, οι Κύπριοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικά ρήγματα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 8’ με το μακρινό σουτ του Μαυρία, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευτούν την επιθετική «διάθεση» των αντιπάλων τους και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Στο 11’ ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Άβιλα από τα δεξιά, χάνοντας τον έλεγχο της μπάλας, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαροκινός δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από την προσπάθεια του Μασούρα από τα δεξιά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια. Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους γηπεδούχους να αναζητούν τους διαδρόμους στις κόντρες. Όμως, οι εστίες των δύο πορτιέρο δεν απειλήθηκαν σημαντικά, παρά μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν προκάλεσαν καμία ανησυχία σε Βατσλίκ και Γιοβάνοβιτς.

Το «συγκρότημα» του Κάρλος Κορμπεράν είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Ινμπόμ Χουάνγκ, καθώς πολλές μπάλες πέρασαν από τα πόδια του, αναζητώντας την κίνηση των εξτρέμ, τη στιγμή που οι νησιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν σε πιο σετ καταστάσεις. Μάλιστα, οι Πρωταθλητές Κύπρου είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το ημίχρονο.

Στο 29’ ο Φέλιξ απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά αρχικά το σουτ που έκανε σταμάτησε σώματα και εν συνεχεία, η κεφαλιά του πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ στο 38’ ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ρεάμπτσιουκ δεν μπόρεσε να διώξει σωστά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο Πίττας δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, που κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με πρόθεση να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, αλλά και να πιέσει ψηλότερα τον Απόλλωνα. Στο 61ο λεπτό είχε και μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Αραμπί, έπειτα από γύρισμα του νεοεισελθόντα Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βατσλίκ. Απεναντίας στο 71ο λεπτό ο Κούντε εξαπέλυσε βολίδα εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 77′ ο Αραμπί τράβηξε πάνω του την άμυνα του Απόλλωνα, έδωσε στον Μασούρα στα δεξιά, έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος. Οι παίκτες του Κορμπεράν έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 89′ με Εμβιλά και τον Σισέ να μην μπορούν να σκοράρουν και τον Τζάνγκα να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Ο Απόλλωνας στο 90ο λεπτό κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση. Έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας αφύλακτος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ευκαιρία στην παράταση. Ο Ντε Λα Φουέντε γύρισε στην περιοχή. Εκεί ο Αραμπί στόπαρε την μπάλα με το στήθος. Έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και έφυγε ελάχιστα κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει με διαδοχικά λάθη, με τους ερυθρόλευκους να μένουν και με δέκα παίκτες. Ο Μπα ανέτρεψε τον Τζάνγκα και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 100′. Oι δύο ομάδες πάλεψαν με όσες δυνάμεις του απέμεναν, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε και τα πέναλτι ήταν αναπόφευκτα. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία είχε ήρωα τον Βάτσλικ, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι του Απόλλωνα και οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν.

Τα πέναλτι

Εμβιλά 1-0
Κυριάκου απέκρουσε ο Βάτσλικ
Ντε λα Φουέντε 2-0
Πίττας 2-1
Άβιλα 3-1
Ουγκέντα απέκρουσε ο Βάτσλικ
Ραντζέλοβιτς απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς
Μπα απέκρουσε ο Βάτσλικ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπερά) : Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε (84′ Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84′ Ντε λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (56′ Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79′ Βαλμπουενά), Αραμπί (103′ Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού (Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς) : Γιοβάνοβιτς, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ (67′ Μπα), Κολ (81′ Κυριάκου), Φέλιξ (67′ Ονζεντά), Πίττας, Χέντι (57′ Ζρέντι), Ντιγκινί (81′ Ζανγκά).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected