Κατηγορίες
Αθλήματα

Πήρε τη ρεβάνς από τη Maria η Σάκκαρη (vids)

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να παίξει 3ο σετ, αλλά φρόντισε να είναι πολύ καλύτερη από την αντίπαλή της σε αυτό και να επικρατήσει της Maria με 6-4, 3-6, 6-0, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα της από τη Γερμανίδα πριν μερικές εβδομάδες στο Wimbledon.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, ημιφιναλίστ στο περσινό US Open και Νο.3 στο ταμπλό του φετινού, “παγιδεύτηκε” και σήμερα στο δύσκολα διαχειρίσιμο παιχνίδι της Maria με τα πολλά slice και έμεινε πίσω με 1-4 στα πρώτα λεπτά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, φάνηκε να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τον έλεγχο στη μεγάλη πλειοψηφία των ράλι από το 6ο game κι έπειτα, για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να φτάσει με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του 1ου σετ, με 6-4.

Παρόλα αυτά έδειξε νέα χαλάρωση στο 2ο σετ, κάτι που το πλήρωσε. Η Maria έκανε ξανά γρήγορο break για το 3-0, όπως είχε κάνει και στο 1ο σετ. Αυτή τη φορά η 35χρονη Γερμανίδα, μητέρα 2 παιδιών, κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του ενός break έως το τέλος του σετ. Είχε μάλιστα και ένα set point για το 6-2 στο σερβίς της Σάκκαρη, αλλά τελικά έκλεισε το σετ στο δικό της σερβίς, με ένα love game για το 6-3.

Η Σάκκαρη έδειξε το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στο αποφασιστικό σετ, όπου ήταν αποφασισμένη και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στη αντίπαλή της.

Για 1η φορά σε ένα σετ προηγήθηκε και έκανε και break για το 3-0. Στο 4ο game έχασε αρχικά ένα προβάδισμα με 15-40, αλλά δεν το έβαλε κάτω, έδειξε υπομονή και έσβησε game point, για να φτάσει τελικά στο δεύτερο break και στο 4-0.

Αυτή ήταν η χαριστική βολή για τη Γερμανίδα, με την πρωταθλήτριά μας να κρατάει χωρίς πρόβλημα το σερβίς της για το 5-0 και να ολοκληρώνει τη νίκη της με 3ο διαδοχικό break και το 6ο κερδισμένο game στη σειρά, για το bagel.

H Σάκκαρη, η οποία βελτίωσε το ρεκόρ της στο US Open στο 14-7 νίκες, κέρδισε για 6η διαδοχική χρονιά τον πρώτο της αγώνα στο αμερικανικό Grand Slam.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Diane Parry με την Xiyu Wang, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο, την Τετάρτη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected