Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Ανακοίνωσε Fridjonsson ο Ατρόμητος

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισλανδό διεθνή, Σάμουελ Φριντζόνσον, που υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας αποκτήθηκε με μεταγραφή από τη νορβηγική Βίκινγκ.

Ο «Σάμι» Φριντζόνσον είναι 26 ετών (22/2/96), αγωνίζεται στις θέσεις των χαφ και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 8 συμμετοχές ενώ ήταν και στην αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Παράλληλα, έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.

Τα πρώτα του βήματα τα πραγματοποίησε με την ομάδα της πατρίδας του, την Κέφλαβικ, αλλά σε ηλικία μόλις 17 ετών αποκτήθηκε από την αγγλική Ρέντινγκ για τις Ακαδημίες του συλλόγου. Στο Νησί παρέμεινε μέχρι το 2016, καθώς το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς μετακόμισε στη Νορβηγία για τη Βαλερένγκα στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2019.

Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Βίκινγκ έχοντας 33 συμμετοχές και πέντε γκολ και χάρη στις εμφανίσεις του συνέχισε την καριέρα του στη γερμανική Πάντερμπορν. Τον Οκτώβριο του 2020 αποκτήθηκε εκ νέου από τη Βίκινγκ με την οποία συμπλήρωσε συνολικά 94 συμμετοχές και 15 γκολ ενώ ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των πρώτων ματς της φετινής σεζόν στις έξι αναμετρήσεις για τα playoffs του Europa Conference League.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το νέο μεταγραφικό απόκτημα που επέλεξε το νούμερο «8», πραγματοποίησε και τις πρώτες του δηλώσεις στο atromitosfc.gr:

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο. Είχα την ευκαιρία όλο αυτό το διάστημα να μιλήσω με τον Τεχνικό Διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο και με τον προπονητή μας, τον Κρις Κόλμαν και πραγματικά με έκαναν να αισθανθώ σίγουρος για αυτή την απόφαση. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος.

Ο τρόπος που με προσέγγισαν και μου μίλησαν με έκαναν να καταλάβω πόσο με θέλουν και για τι ακριβώς με θέλουν. Βρίσκω την προοπτική του Ατρόμητου πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και όσο έχω προλάβει να καταλάβω, εδώ είμαστε πάνω από όλα μια οικογένεια.

Το προπονητικό κέντρο είναι εξαιρετικό, καλύπτει τις ανάγκες κάθε ποδοσφαιριστή σε επαγγελματικό επίπεδο και το κυριότερο, όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει είναι πολύ ζεστοί. Ανυπομονώ τώρα να μπω στο γήπεδο με τη νέα μου ομάδα, είμαι απόλυτα έτοιμος καθώς ήμουν σε δράση με τη Βίκινγκ για τα προκριματικά του Conference League και θέλω να γνωρίσω και από κοντά το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο γνωρίζω ούτως ή άλλως.

Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα για το κλαμπ σε μια σημαντική χρονιά λόγω των 100 χρόνων. Ελπίζω να χαρίσουμε στους φιλάθλους μας πολλές χαρές αυτή τη σεζόν. Αρχίζω τη δουλειά από σήμερα κιόλας για να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου να τους κάνουμε χαρούμενους».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected