Κατηγορίες
Αθλήματα

Άνετη πρόκριση στον 2ο γύρο του EHF European Cup η Πυλαία

Πανηγυρική πρόκριση στον 2ο γύρο του EHF European Cup πήρε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας επί του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, αφού μετά την νίκη του στο πρώτο ματς με 33-22, σήμερα επικράτησε και πάλι με 27-11.

Αυτή ήταν η πρώτη ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση για την ομάδα της Πυλαίας που πλέον στρέφει την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ζαφειράκη Νάουσας την Τετάρτη (18:00) για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στον επόμενο γύρο οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Αυστρίας Κρεμς, έναν σαφέστατα πολύ δυνατό αντίπαλο.

Η Κρεμς κατέκτησε πέρσι το 5ο πρωτάθλημα (έχει και 5 κύπελλα) της ιστορίας της, κάνοντας δύο break στα πλέι οφ, αφού τελείωσε την κανονική διάρκεια στην 4η θέση!

H Κρεμς απέκλεισε με 2-1 νίκες την Φάιβερς (νίκησε δύο φορές τον Διομήδη στον 1ο γύρο του EHF European Cup) και στον τελικό επικράτησε 2-0 της Άλφα Χαρντ.

Προπονητής είναι από το 2017 ο 42χρονος Αυστριακός γεννημένος στο Κόσσοβο, Ίμπις Θάκι.

Φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα με 2/2, κερδίζοντας μάλιστα την 2η αγωνιστική στην έδρα της Μπρέγκεντς με 28-27.

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου στο Κρεμς, μία πόλη που βρίσκεται 80χλμ βορειοδυτικά της Βιέννης και ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη στις 5 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποστολή του ΑΕΣΧ Πυλαίας στη Λευκωσία ακολούθησε και ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζιδης, ο οποίος διακρίνεται και στην αναμνειστική φωτογραφία.

ΑΠΟΕΛ- ΑΕΣΧ Πυλαίας 11-27 (6-11 ημχ.)
ΑΠΟΕΛ (Μαρκίδης): Ρούσσος, Αστέρης 1, Χατζηκαλής 2, Αντωνίου, Ν. Αντωνιάδης, Φωτίου, Γ. Χριστοδούλου 1, Γεωργιάδης, Γεωργίου 2, Χριστοφόρου, Κ. Αντωνιάδης 1, Ν. Χαραλάμπους 1, Κλ. Χαραλάμπους, Μακρής 1, Γ. Χριστοδούλου 1, Γεωργίου 1.
ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Μανωλούδης, Μέτσης 3, Τσαμεσίδης 4, Καραγκιοζόπουλος 1, Λαστσάκου 1, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 6, Ορφανουδάκης, Μπάτζιος 1, Αλεξανδρίδης 4, Κυριακίδης 1, Σιγγιρίδης 3, Γιορανίδης 3, Αλατσατιανός.
Διαιτητές: Λιντεμπάουμ – Λαρόν (Ισραήλ), Κόκκινη: 32:43 Ν. Χαραλάμπους, Δίλεπτα: 5-0 Πέναλτι: 0/0-2/5

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected