Αθλήματα

Ρότζερ Φέντερερ : Το συγκλονιστικό αντίο, ο τελευταίος πόντος και τα δάκρυα του Ναδάλ (photos+vids)

O Ρότζερ Φέντερερ έδωσε την τελευταία παράσταση της απίστευτης καριέρας του και είπε “αντίο” όπως εκείνος ήθελε σε μια πολύ όμορφη γιορτή για το τένις που στήθηκε στο Laver Cup, με τον Ελβετό να αποχαιρετά με μεγάλη συγκίνηση τους συναδέλφους του και τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι Jack Sock και Frances Tiafoe κέρδισαν για λογαριασμό της Team World τους Φέντερερ και Ναδάλ με 4-6, 7-6 (2), 11-9, αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία είχε, αφού ούτως ή άλλως επρόκειτο για ένα παιχνίδι-γιορτή, αποχαιρετιστήριο της τεράστιας καριέρας του “Βασιλιά” του τένις.

Ο Φέντερερ προσέφερε κάποιες ακόμα στιγμές μαγείας, στον πρώτο επίσημο αγώνα που συμμετείχε στους τελευταίους 14 μήνες και κατάφερε να κερδίσουν μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του, αλλά και καλό του φίλο, το 1ο σετ, χάρη στο break που έκαναν στο 10ο game.

Οι Sock και Tiafoe προηγήθηκαν έπειτα με 3-1 στο 2ο σετ, αλλά Φέντερερ και Ναδάλ τους ισοφάρισαν σε 3-3. Το 2ο σετ πήγε στο tie-break, όπου οι Αμερικανοί ήταν καλύτεροι και επικράτησαν εύκολα με 7-2.

Ακολούθησε ένα γεμάτο και αμφίρροπο super tie-break, στο οποίο ο Φέντερερ και o Ναδάλ πλησίασαν στη νίκη και προηγήθηκαν με 9-8, φτάνοντας πρώτοι σε match point. Sock και Tiafoe ωστόσο κέρδισαν τους 3 επόμενους πόντους και τελικά πήραν τη νίκη και ισοφάρισαν σε 2-2 για την Team World στο Laver Cup του Λονδίνου, μετά και την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας των αγώνων.

Ο Φέντερερ δεν συγκράτησε τη συγκίνησή του μετά το τέλος του αγώνα, πηγαίνοντας με δάκρυα στα μάτια για να αγκαλιάσει όλους τους συμπαίκτες του και εν συνεχεία και τους αντιπάλους του, σε μια πολύ όμορφη στιγμή.

O τελευταίος πόντος στην καριέρα του Φέντερερ και οι συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν 

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές της καριέρας του Φέντερερ, με τον τελευταίο πόντο και τη μεγάλη συγκίνηση του Ελβετού που ακολούθησε.

O Φέντερερ δεν κέρδισε τον τελευταίο πόντο της καριέρας του, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε, αφού απόψε ούτως ή άλλως έλαβε χώρα μια πολύ μεγάλη γιορτή στην O2 Arena του Λονδίνου.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του διπλού των Φέντερερ και Ναδάλ με τους Sock και Tiafoe για το Laver Cup, ο Ελβετός έδειξε τη μεγάλη συγκίνησή του, πηγαίνοντας στον πάγκο να αγκαλιάσει τους συμπαίκτες του με δάκρυα στα μάτια, την ώρα που ούτε ο Nadal συγκρατούσε τα δάκρυά του.

Στη συνέχεια ο Ελβετός καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη O2 Arena και την ώρα που περισσότεροι από 20 χιλιάδες φίλοι του τένις τον χειροκροτούσαν, έβαλε στο γήπεδο συμπαίκτες και αντιπάλους, παλιούς και νέους συναδέλφους του, για να μοιραστεί αυτή την όμορφη στιγμή, σε μια τελευταία ευγενική χειρονομία της επαγγελματικής του καριέρας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected