Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σπουδαία στιγμή για τον Μπότη : Μπήκε στην αποστολή για το ματς με τη Μπαρτσελόνα!

Μια εικόνα που περνάει συχνά φευγαλέα ως στιγμιότυπο από τα όνειρα κάθε νέου ποδοσφαιριστή, θα βιώσει ο Νίκος Μπότης αύριο στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο Έλληνας τερματοφύλακας θα βρίσκεται στην αποστολή της Ίντερ για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Champions League, για πρώτη φορά από τότε που μετακόμισε στο Μιλάνο. Έτσι, μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του σε αποστολή για αγώνα της Serie A (στην ήττα 1-2 από τη Ρόμα το περασμένο Σάββατο) ο Μπότης αλλάζει… πίστα και θα ζήσει για πρώτη φορά από τόσο κοντά την ατμόσφαιρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και –ποιος ξέρει- ίσως μια συγκυρία να τον φέρει κάτω από τα δοκάρια των «νερατζούρι», αφού η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από τέτοια απρόοπτα.

Μέχρι τώρα, πάντως, η ουσία είναι ότι στα 18,5 χρόνια του ο Λαρισαίος γκολκίπερ μπορεί να νιώθει σίγουρος πως έχει κάνει τα σωστά βήματα στην καριέρα του. Διαφορετικά, δεν θα τον εμπιστευόταν ένας σύλλογος σαν την Ίντερ και θα τον είχε ανταμείψει με κάτι τόσο σπουδαίο, όσο η επιλογή του στην πρώτη ομάδα, πλάι στον «γερόλυκο» Χαντάνοβιτς και τον διάδοχό του, Ονάνα. Πλάι σε παίκτες όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο Σκρίνιαρ, ο Μπαστόνι, ο Μπαρέλα, ως επιλογή του Σιμόνε Ιντσάγκι ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο των «νερατζούρι» από το καλοκαίρι του 2021.

Ένα χρόνο νωρίτερα η Ίντερ είχε αποκτήσει τον 16χρονο τότε Μπότη, ο οποίος ήταν από μικρό παιδί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μεταγραφή κανονική, με μετρητά, δείγμα γραφής ότι οι Ιταλοί κάτι είχαν δει. Κι αυτό αποδείχθηκε από τη διαρκή εξέλιξη και τις συνεχόμενες ευκαιρίες που του δίνουν, ολοένα σε υψηλότερο επίπεδο.

Έτσι, ο Μπότης στην έως τώρα παρουσία του στο ιταλικό ποδόσφαιρο:

  • Την πρώτη του χρονιά (2020/21) στην Ίντερ ξεκίνησε ως τερματοφύλακας της Κ17, όμως ανέβηκε και καθιερώθηκε στην Κ18 με την οποία έφτασε έως τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος
  • Τη δεύτερη (2021/22) αν και μικρότερος ηλικιακά, προβιβάστηκε στην ομάδα Primavera, πήρε 11 συμμετοχές ως βασικός και μία στο Youth League. Στο τέλος πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος Νέων της Ιταλίας, με νίκη στον τελικό επί της Ρόμα του Δημήτρη Κεραμίτση
  • Εφέτος, τρίτη σεζόν κάτω από τα γκολπόστ της Ίντερ, έχει ήδη παίξει 4 ματς στην Primavera, ανέβηκε για προπονήσεις στη πρώτη ομάδα και βρέθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή αγώνα της Serie A το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και του Champions League τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ήταν η ιδανικότερη ανταμοιβή του συλλόγου προς το νεαρό γκολκίπερ, που ενηλικιώθηκε στο Μιλάνο και κοιτάζει μπροστά. Παράλληλα, το ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπει ακόμα μία εναλλακτική στη θέση του τερματοφύλακα, στα 196 εκατοστά που είναι το μπόι του Λαρισαίου. Ο Μπότης είναι στέλεχος της εθνικής Νέων και ταξίδεψε στην Ελβετία για τους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως ήταν ο μόνος ανάμεσα στα 20 μέλη της αποστολής που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Όπως και να έχει, πάντως, το μέλλον του ανήκει και αυτό φαίνεται από την εκτίμηση που του δείχνουν μέχρι σήμερα στην Ιταλία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected