Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά της Αστάνα ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη 2η συνεχόμενη straight sets νίκη του στο πολύ δυνατό 500άρι τουρνουά της Αστάνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Χούμπερτ Χούρκατς με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Έλληνας πρωταθλητής, χρειάστηκε δυο απαιτητικά tie-breaks για να κάμψει την αντίσταση του εμπνευσμένου 19χρονου Ιταλού, Λούκα Νάρντι και να προκριθεί στους “8” καλύτερους του Astana Open.

Μετά από μια ώρα και 47 λεπτά δράσης, ο Νο3 του ταμπλό, επικράτησε του προερχόμενου από τα προκριματικά και Νο152 της παγκόσμιας κατάταξης, με 7-6(2), 7-6(3), κατακτώντας την 51η νίκη του μέσα στη σεζόν.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι, ο Στέφανος δεν μπόρεσε να βρει κάποιο break point, με τον Νάρντι να προστατεύει πολύ καλά και αποτελεσματικά το σερβίς του. Όταν η μπάλα όμως “έκαιγε”, ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα, αφού κυριάρχησε κατά κράτος τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο tie-break, τα οποία κέρδισε με 7-2 και 7-3 αντίστοιχα, για να “σφραγίσει” τη νίκη αυτή σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Αυτή ήταν η 51η νίκη του Στέφανου στη φετινή σεζόν και η 3η διαδοχική χρονιά (με εξαίρεση το 2020 που η μισή σεζόν ακυρώθηκε λόγω του Covid-19), που ξεπερνάει τις 50 νίκες. Ο μόνος που έχει περισσότερες νίκες φέτος από τον Έλληνα παίκτη είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, που θα μείνει στις 52 νίκες αυτή την εβδομάδα, αφού αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Astana Open.

Ο Στεφ θα έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει στην Αστάνα, αλλά προς το παρόν συγκεντρώνεται στα προημιτελικά, όπου θα παίξει την Παρασκευή, με αντίπαλο έναν εκ των Χούμπερτ Χουρκάζ και Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected