Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Λευκή πετσέτα” από τον Ολυμπιακό, νέα ήττα με βαρύ σκορ (vid)

Κάκιστη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό, που για μια ακόμη φορά προδόθηκε από τα μεγάλα αμυντικά λάθη και μοιραία γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη στον «τελικό» με την Καραμπάκ, όμως, για μία ακόμα φορά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σ’ ένα ευρωπαϊκό ματς. Το «συγκρότημα» του Πειραιά έμεινε για τρίτο ματς στον όμιλο χωρίς νίκη, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά οι ελπίδες για την πρόκριση.

Παράλληλα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έγραψαν αρνητική ιστορία, καθώς έφτασαν τα 12 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στην Ευρώπη και αναγκάζονται να περιορίσουν τις ελπίδες τους στην 3η θέση του γκρουπ, που οδηγεί στα play offs του Conference League.

Η ομάδα του Μίτσελ, στο δεύτερο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, εμφανίστηκε ασύνδετη, απόρροια των πολλών αλλαγών και των νέων προσώπων στην αρχική ενδεκάδα, κατέρρευσε στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Καραμπάχ. Οι Αζέροι διπλασίασαν τις νίκες τους στον όμιλο, έμειναν στην δεύτερη θέση πίσω από την Φράιμπουργκ που έκανε το 3Χ3 και κράτησε τη Ναντ στους 3 βαθμούς.

Το φιλμ

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι αλλαγές στον σχεδιασμό, αλλά και τα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα προκάλεσαν προβλήματα στους γηπεδούχους. Αυτό φάνηκε από μερικά εύκολα λάθη, κυρίως στην άμυνα, με τους Αζέρους να προσπαθούν να φτάσουν κοντά σ’ ένα γρήγορο γκολ.

Μάλιστα, μόλις στο 5ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ζουμπίρ, έπειτα από σέντρα του Οβούσου, όμως, έπειτα από τον έλεγχο του VAR η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, μια και ο επιθετικός της Καραμπάχ ήταν εκτεθειμένος στην έναρξη της προσπάθειάς του. Οι Αζέροι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι, κυρίως λόγω αργών αντιδράσεων της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού και στο 10’ έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ, όμως, ο Εμβιλά με αυτοθυσία γλίτωσε τον κίνδυνο, καθώς ο Οβούσου έκανε το πλασέ, ο Τζολάκης ήταν εξουδετερωμένος, αλλά ο Γάλλος μέσος έδιωξε σε κόρνερ.

Οι δύο γρήγορες φάσεις από την Καραμπάχ φαίνεται πως λειτούργησαν ως «καμπανάκι» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προσπάθησαν να απειλήσουν. Στο 12’ ο Μπιέλ εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από τον άξονα, αλλά ο Μαγκομενταλίεφ «πέταξε» και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 49′ ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ωραία ενέργεια, ντρίμπλα και σουτ λίγο έξω μετά από πολύ καλή κάθετη του Μπουχαλάκη. Στο 56′ ένα δυνατό φάουλ του Κούντε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Καραμπάγκ.

Στο 60ό λεπτό όλο το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι για την είσοδο του Μαρσέλο που μπήκε στη θέση του Μπουχαλάκη κάνοντας ντεμπούτο με την Ερυθρόλευκη φανέλα και πηγαίνοντας μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ. Στο 64′ ακυρώθηκε το γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ (σωστά) μετά από προσπάθεια – σουτ του Μαρσέλο. Η Καραμπάγκ από τη μεριά της πάντως απείλησε σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις ακόμα.

Στο 68′ η Καραμπάγκ έβγαλε φάση στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Οβόσου να σκοράρει από κοντά με 0-1. Μετά από έλεγχο VAR το γκολ μέτρησε κανονικά με τον Κάντι να έχει κάνει την ασίστ. Στο 73′ ο Μασούρας πήγε να βάλει από πλάγια ένα απίθανο γκολ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στο 75′ ένα σουτ του Κάντι ήταν πολύ καλό και έφυγε λίγο έξω και αφότου φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα ο Τζολάκης.

Στο 82′ ο Ολυμπιακός έκανε και νέο λάθος και δέχθηκε το 0-2. Ο Μαρσέλο έδωσε στον Σισέ, ο Σισέ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα και ο Βέσοβιτς έκλεψε τη μπάλα και μετά σκόραρε για το 0-2. Στο 85′ ο Σεϊντάεφ ήταν εκείνος που δεν κόπηκε από κανέναν για να κάνει με σουτάρα μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ το 0-3.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ) : Τζολάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Παπέ Σισέ (83′ Βαλμπουενά), Βρσάλικο, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (60′ Μαρσέλο), Κούντε (74′ Ίνμπομ Χουάνγκ), Γκάρι Ροντρίγκες (60′ Μασούρας), Μπιέλ, Ούι Τζο Χουάνγκ (74′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Καραμπάκ (Κούρμπαν Κουρμπάνοφ) : Μαγκομενταλίγιεβ, Γιαφαργκουίλιεβ (46′ Μπαϊράμοβ), Μπ. Χουσεϊνοβ, Μουσταφάντζε, Βέσοβιτς (90′ Α. Χουσεϊνοβ), Αλμέιδα (65′ Ρομαό), Γκαράγιεβ, Κάντι, Οβόσου (90′ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Λεάντρο Αντράντε (65′ Σεϊντάεβ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected