Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισόπαλος ο Ολυμπιακός στο Αζερμπαϊτζάν, ελπίδες πλέον μόνο για Conference League

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήθελε πάση θυσία στο Αζερμπαϊτζάν και έτσι δεν θα συνεχίσει στο Europa League. Στόχος πλέον η τρίτη θέση και η παρουσία στο Conference.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μεν τελευταίος με έναν πόντο και δεν έχει κάποια ελπίδα για να συνεχίσει στο Europa League, όμως κυνηγάει τη Ναντ που είναι στην τρίτη θέση και έχει τρεις πόντους, ώστε να συνεχίσει το 2023 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην επόμενη και προτελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, ενώ η Ναντ αντιμετωπίζει την Καραμπάγκ.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Αζέρους να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη για ένα γρήγορο τέρμα, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν συνεχόμενες επιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Καραμπάχ, όταν στο 13’ ο Καντί έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, κατάληξη που είχε και η προσπάθεια του Βέσοβιτς, τέσσερα λεπτά αργότερα. Αντίθετα, η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ολυμπιακού έλαβε χώρα στο 23’ με την κεφαλιά του Ντόι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Μαγκομενταλίγεφ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βγουν από την άμυνά τους και να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα των Αζέρων. Στο 33’ ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε στην περιοχή, έπειτα από ωραία συνεργασία, αλλά ο Χουσεΐνοφ έδιωξε και τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την πιο σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Συγκεκριμένα, έπειτα από βαθιά μπαλιά, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαγκομενταλίγεφ και στην συνέχεια απομακρύνθηκε. Μάλιστα, στο 44’ ο Κουντέ απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά ο πορτιέρο των Αζέρων έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να εμφανίζονται πιο απειλητικοί. Στο 52’ ο Κουντέ έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο Μπιέλ έκανε νέο σουτ εκτός περιοχής στο 59’ αλλά ο Μαγκομενταλίγεφ μπλόκαρε.

Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού η Καραμπάγκ διατηρούσε την κατοχή. Όμως ο Ολυμπιακός έκλεινε τους χώρους, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και κράτησε τον βαθμό έως και το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Καραμπάγκ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ) : Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85′ Μπαΐράμοφ), Γκαράγιεφ (68′ Ρομαό), Αλμέιντα, Σεϊντάεφ, Κάντι (62′ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (68′ Α. Χουσεΐνοφ).

Ολυμπιακός (Μίτσελ) : Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86′ Ροντρίγκες), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86′ Ίνπμπομ Χουάνγκ), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60′ Μαρσέλο).

7ος όμιλος

Καραμπάκ – Ολυμπιακός  0-0
Ναντ – Φράιμπουργκ  0-4

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Φράιμπουργκ 4 4 0 0 11 1 10 12
2 Καραμπάκ 4 2 1 1 7 2 5 7
3 Ναντ 4 1 0 3 2 10 -8 3
4 Ολυμπιακός 4 0 1 3 1 8 -7 1

Επόμενη αγωνιστική (5η, 27/10)

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός
Ναντ – Καραμπάκ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected