Διάφορα

Τα παίζει όλα για όλα ο Πούτιν ή μπλοφάρει; Γιατί το Λευκορωσικό Su-25 θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα;

Εμφανίστηκε ένα από τα πιο μυστικά όπλα των Ρώσων στην Ουκρανία. Το σύστημα 1B76 Penicillin ξεκίνησε λειτουργία το 2020 ως ένα απόρρητο σύστημα εύρεσης εχθρικών πυροβολικών συστοιχιών.

Οι μοναδικές συστοιχίες 1B76 Penicillin (Πενικιλίνη) φαίνεται πως παρατάχθηκαν με επιτυχία από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, ένα από τα πιο ξεχωριστά και μυστικά συστήματα της Ρωσίας, η συστοιχία κατά πυροβολικού 1B76 Penicillin, χρησιμοποιήθηκε στην Ουκρανία αυτήν την περίοδο.

Περισσότερα βίντεο στο Nationalpost TV ΕΔΩ

Μετατρέπεται το Λευκορωσικό Su-25, θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα- Έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες στο Μινσκ

Η Ρωσία θα μεταφέρει στη Λευκορωσία συγκροτήματα διπλού εξοπλισμού Iskander-M και θα επανεξοπλίσει μέρος του λευκορωσικού αεροσκάφους Su-25 με την τεχνική ικανότητα να μεταφέρει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας σε συνεδρίαση της πρώτης επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Κωνσταντίν Βορόντσοφ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο «RIA Novosti».

”Σε αυτό το στάδιο, μιλάμε αποκλειστικά για τη μεταφορά στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας συστημάτων διπλού εξοπλισμού Iskander-M με συμβατικούς πυραύλους, καθώς και για την παροχή τμήματος του λευκορωσικού αεροσκάφους Su-25 με την τεχνική ικανότητα να μεταφέρει πυρηνικά. δεν αναμένονται όπλα”, είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Δικαιολόγησε τέτοιες ενέργειες με την πιθανή «προώθηση της πυρηνικής υποδομής του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά».

”Ειδικά, στην Πολωνία, εδώ και αρκετά χρόνια, δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν πλήρως σε κοινές πυρηνικές αποστολές. Πρόσφατα, η δραστηριότητα της Βαρσοβίας προς αυτή την κατεύθυνση έχει αυξηθεί δραματικά. Αυτό, φυσικά, ελήφθη υπόψη από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία όταν εξετάζοντας το ζήτημα των αντίμετρων”, είπε ο Βορόντσοφ.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι τώρα ”δεν σχεδιάζεται ούτε ο φυσικός εξοπλισμός των λευκορωσικών συστημάτων με πυρηνικές κεφαλές ούτε η μετακίνηση τέτοιων κεφαλών σε όλη τη Λευκορωσική επικράτεια”.

Λευκορωσία: Έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες

Οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες που θα συμμετάσχουν σε μια νέα κοινή δύναμη με Λευκορώσους στρατιώτες έφθασαν στη Λευκορωσία, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ.

Πριν από λίγες ημέρες το Μινσκ ανακοίνωσε τη συγκρότηση αυτής της δύναμης που έχει στόχο, όπως είπε, να υπερασπιστεί τα λευκορωσικά σύνορα έναντι μιας ουκρανικής απειλής.

Στο στόχαστρο του Λουκασένκο Πολωνία και Λιθουανία

«Τα πρώτα τρένα με Ρώσους στρατιώτες που αποτελούν την περιφερειακή στρατιωτική ομάδα έφτασαν στη Λευκορωσία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των στρατιωτών που αναπτύσσονται.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το υπουργείο δείχνουν γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές να υποδέχονται στρατιώτες και να τους μοιράζουν ψωμί και αλάτι.

Την περασμένη Δευτέρα ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο υποστήριξε ότι η Ουκρανία συνωμοτεί για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας του και ανακοίνωσε τη συγκρότηση της στρατιωτικής αυτής δύναμης.

Ο Λουκασένκο κατηγόρησε την Πολωνία, την Λιθουανία και την Ουκρανία ότι εκπαιδεύουν Λευκορώσους εξτρεμιστές για να «πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές επιθέσεις και να οργανώσουν στρατιωτική ανταρσία στη χώρα».

Όλα όσα είπε ο Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος, σύμφωνα με την Belta, μίλησε με την αμερικανική τηλεοπτική NBC, απάντησε στην ερώτηση για πιθανή είσοδο του λευκορωσικού στρατού σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Λουκασένκο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχε πει πολλές φορές ότι η Λευκορωσία συμμετείχε σε ειδική επιχείρηση, μέσω κάθε είδους υποστήριξης προς τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποστήριξη της Λευκορωσίας έγκειται στο γεγονός ότι τα σύνορα με την Πολωνία δεν θα παραβιάζονται και τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα μαχαιρώνονται πισώπλατα μέσω της Λευκορωσίας.

Σήμερα η Λευκορωσία περιθάλπει Ρώσους και Ουκρανούς και παρέχει άσυλο σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε αριθμό 400-500 ατόμων.

«Αλλά δεν σκοτώσαμε κανέναν εκεί και δεν πρόκειται να σκοτώσουμε κανέναν», είπε, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν ζητά να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες και το Μινσκ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτές.

Για την σχέση του με τον Πούτιν

”Λοιπόν, δεν ήταν ποτέ χωρίς σύννεφα”, παραδέχτηκε ο Λουκασένκο.

”Ξέρετε ότι μαλώναμε και τσακωνόμασταν κατά καιρούς”, πρόσθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι αυτό συνέβη, όπως συμβαίνει μεταξύ των πιο στενών φίλων και αξιόπιστων συνεργατών, αναφέρει η Belta Την ίδια στιγμή, ο Λουκασένκο υπενθύμισε τα λόγια του ότι κανείς δεν έχει τέτοιο επίπεδο σχέσεων.

“Πρόσφατα, οι σχέσεις μας έχουν μόνο ενταθεί, ενισχυθεί. Εμπιστευόμαστε απόλυτα ο ένας τον άλλο, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα στην επικοινωνία”, συνόψισε ο Λουκασένκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected