Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το χειρότερο φινάλε στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία για τον Ολυμπιακό

Το κίνητρο ήταν σαφώς με την πλευρά της Ναντ, που ήθελε τη νίκη για να εκμεταλλευτεί το ισόπαλο αποτέλεσμα ή την ήττα της Καραμπάγκ, όπως και έγινε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 στο “Γ.Καραϊσκάκης” από τους Γάλλους και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Europa League, με συγκομιδή δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών και ενός πειραματικού σχήματος έκλεισε τον φετινό του ευρωπαϊκό κύκλο με την 4η ήττα του στον όμιλό του από τη Ναντ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ενώ είχε αποκλειστεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Έχασε με σκορ 2-0 με τα τέρματα των Μοχαμέντ και Μπλας. Νίκη στο ντέρμπι ζήτησε ο κόσμος.

Το φιλμ

Πολύ γρήγορα θα περάσει στην ιστορία το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο ομάδες παρουσίασαν θέαμα κάτω του μετρίου, με τις καλές στιγμές να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, κερδίζοντας πολλές στημένες φάσεις. Μάλιστα, μόλις στο 2’ ο Γκεσάν σκόραρε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η πρώτη απειλή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 6’ με το σουτ του Μπόουλερ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Ουί Τζο Χουάνγκ πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, όμως, στο 19’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί από κοντά βρήκε σε ετοιμότητα τον Λαφόν που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπόουλερ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι, αλλά για μία ακόμα φορά ο πορτιέρο της Ναντ ήταν στη σωστή θέση.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 27’ έπειτα από ωραία ενέργεια του Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ουί Τζο Χουάνγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Νοτιοκορεάτης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, έπειτα από την απόκρουση του Λαφόν στο σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τη Ναντ, όταν στην εκπνοή, ο Γκαναγκό πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο β’ μέρος δεν υπήρξαν πολλές φάσεις. Ο Μίτσελ έκανε αλλαγές βάζοντας στον αγώνα τον Βρσάλικο ως αριστερό μπακ, τον Σαπουντζή ως 2ο επιθετικό και τον Μαρσέλο ως χαφ.

Στο 63′ ένα πολύ καλό σουτ του Κούντε αποκρούστηκε. Στο 76′ ένα σουτ του Μπαμπά έφυγε έξω ενώ γενικά μετά φάνηκε να πέφτει ο ρυθμός.

Η Ναντ όμως βρήκε το γκολ για το 0-1. Στο 79ο λεπτό ο Μπλας σέντραρε και στη συνέχεια ο Μοχαμέντ έκανε την κεφαλιά για το γκολ ενώ η αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή και ο Σισέ ήταν ο τελευταίος που δεν μπόρεσε να διώξει. Στο 85′ η κεφαλιά του Κοκό έφυγε λίγο έξω σε μία φάση που θα μπορούσε να είχε γίνει το 0-2.

Στο 90′ η Ναντ έβαλε και ένα γκολ ακόμα. Εξαιρετικό τέρμα με 0-2 με τον Μπλας – μετά από συνεργασία με τον Μοχαμέντ – να περνάει τη μπάλα πάνω από τον Βρσάλικο. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε στο β’ μέρος να απειλήσει και 2 φορές από στατικές φάσεις, μία με Σαπουντζή και μία με Μαρσέλο, που δεν του βγήκαν όμως.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ) : Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (60′ λ.τ. Παπέ Σισέ), Βρουσάι (46′ Βρσάλικο), Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ (85′ Άβιλα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69′ Μαρσέλο), Μπόουλερ, Ελ Αραμπί (46′ Σαπουντζής), Ουί-Τζο Χουάνγκ.

Ναντ (Αντουάν Καμπουαρέ) : Λαφόντ, Καστεγέτο, Κορσιά, Παλουά, Φάμπιο (5′ λ.τ. Απιά), Μουτουσαμί (73′ Σιριβέγια), Σιμόν (46′ Μπλας), Σισοκό, Γκαναγκό (73′ Μπαμπά), Γκεσάντ (80′ Κοκό), Μοχάμεντ.

7ος όμιλος

Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ  1-1
Ολυμπιακός – Ναντ  0-2

Η τελική βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Φράιμπουργκ 6 4 2 0 13 3 10 14
2 Ναντ 6 3 0 3 6 11 -5 9
3 Καραμπάκ 6 2 2 2 9 5 4 8
4 Ολυμπιακός 6 0 2 4 2 11 -9 2

*Η Φράιμπουργκ προκρίθηκε στα νοκ-άουτ, η Ναντ θα συμμετέχει στα μπαράζ, η Καραμπάγκ θα συνεχίσει στο Conference League

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected