Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 2 - Μεταγραφές

Super League 2 : Στον Μακεδονικό ο Isma Mugulusi (vid)

Η ΠΑΕ Μακεδονικός ανακοίνωσε πριν λίγο την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ίσμα Μουγκουλούσι.

Ο 19χρονος (10/10/2003) κεντρικός μέσος αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παιδιά του ποδοσφαίρου της Ουγκάντα, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο της ομάδας Κ20 της χώρας του και μετρώντας ήδη επιτυχίες μαζί της: το 2021, η Ουγκάντα Κ20 έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Αφρικανικών Εθνών Κ20, ενώ στις αρχές του τρέχοντος μήνα εξασφάλισε την πρόκριση της και στο Κύπελλο Αφρικανικών Εθνών Κ20 του 2023 (18 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου στην Αίγυπτο), μέσα από την κατάκτηση του προκριματικού τουρνουά της Κεντροανατολικής Ζώνης. Μάλιστα, ο αρχηγός Μουγκουλούσι σκόραρε στον ημιτελικό κόντρα στο Σουδάν.

Ο Ίσμα Μουγκουλούσι αναδείχθηκε από την Μπουζόγκα Γιουνάιτεντ και το 2021 υπέγραψε στην Βίλα Καμπάλα. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, αφού το καλοκαίρι του 2021 ήρθε στη χώρα μας για να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο από τον έγκριτο ορθοπεδικό κ. Ιωάννη Ράλλη. Έχοντας επιστρέψει πλήρως στην δράση και παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε του παιχνίδι, ο νεαρός μέσος από την Ουγκάντα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «ποδοσφαιρικό διαμάντι» από τους συμπατριώτες του, είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, στην Super League 2 με τον Μακεδονικό.

Επιστρέφοντας στην Ουγκάντα από το Σουδάν, όπου έλαβε χώρα το προκριματικό τουρνουά για το Κύπελλο Αφρικανικών Εθνών Κ20 2023, ο Μουγκουλούσι ανήρτησε τα παρακάτω στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

«Ευχαριστώ τον Θεό που μας έκανε πρωταθλητές της Κεντροανατολικής Ζώνης των προκριματικών και, ως αρχηγός των Ιπποπόταμων (σ.σ. το «παρατσούκλι» της Εθνικής ομάδας της Ουγκάντα), συγχαίρω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, όλη το επιτελείο και την Ομοσπονδία για την δουλειά που κάναμε στον δρόμο για την επιτυχία μας αυτή. Είναι μόνον η αρχή, το επόμενο βήμα μας είναι να παλέψουμε για το Κύπελλο Αφρικανικών Εθνών. Ευχαριστώ τον σύλλογο μου, τον Μακεδονικό, που μου επέτρεψε να ενσωματωθώ στην Εθνική. Η προσοχή μου πλέον στρέφεται μόνο στον Μακεδονικό και στο να γίνω σημαντικό κομμάτι για την ομάδα».

Ο 19χρονος υπέγραψε με την ΠΑΕ Μακεδονικός πριν εκπνεύσει η προθεσμία της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου και έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα άμεσα. Έχει επιλέξει ως αριθμό φανέλας το 90.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected