Αθλήματα

Μια νίκη μακριά από τα ημιτελικά η Ελλάδα (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη παίζοντας εξαιρετικό και κυρίως αποτελεσματικό τένις επικράτησε της Πέτρα Μάρτιτς με 6-3, 6-3.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Μπόρνα Γκόγιο και έτσι η Ελλάδα απέχει μία νίκη από τα ημιτελικά του United Cup.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Νο6 του κόσμου έδειξε συνέπεια από τη θέση του service έχοντας 67% περασμένα πρώτα service, από τα οποία κέρδισε το 73% των πόντων (24/33), ενώ σέρβιρε με το εντυπωσιακό 63% στο 2ο (10/16).

Ιδιαίτερα προσεχτική στα αβίστα λάθη (21), ενώ είχε και 14 winners, έναντι μόλις 6 της αντιπάλου της, η οποία υπέπεσε σε 36 αβίαστα λάθη. Η Σάκκαρη είχε και εξαιρετική παρουσία πάνω στο φιλέ κερδίζοντας 11 από τις 17 μάχες που έδωσε, με το μοναδικό “αγκάθι” από το σημερινό παιχνίδι να είναι τα 4/13 break-points.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη η οποία βρήκε break νωρίς παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Η Μάρτιτς απάντησε άμεσα παίρνοντας πίσω το χαμένο της service (2-1), όμως η Σάκκαρη “χτύπησε” και πάλι και μάλιστα σε αρκετά καθοριστικό σημείο κάνοντας το 5-3, για να κλείσει το set μ’ ένα εμφατικό love-game.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν παρόμοιο με αυτό του 1ου με τη Σάκκαρη να πιέζει και πάλι το service της αντιπάλου της φτάνοντας στο break στο πρώτο service-game (1-0), ενώ στη συνέχεια είχε τρεις ευκαιρίες για ένα ακόμη break με την Μάρτιτς να σβήνει και τα 3 break-points κρατώντας το service της (2-1).

Το πιο κομβικό hold για τη Σάκκαρη ήρθε στο 8ο game με την Μάρτιτς να φτάνει σε διπλό break-point (15/40), αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να κατακτά τους επόμενους 4 πόντους με “βαριά” service κάνοντας το 5-3 για να ακολουθήσει ένα ακόμη break από την 27χρονη κλείνοντας το ματς και φτάνοντας στην 5η νίκη της στο τουρνουά (τρεις σε μονά και δύο σε διπλά).

Λίγο αργότερα, ο Στέφανος Σακελλαρίδης έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στον Νο144 του κόσμου Μπόρνα Γκόγιο γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-2 με την Κροατία να ισοφαρίζει τη σειρά σε 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν στο διπλό μικτό το οποίο θα δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected