Αθλήματα

United Cup : Με την…πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα, έχασαν Σάκκαρη και Σακελλαρίδης (vids)

Στο καλύτερο ίσως παιχνίδι για την ώρα στο United Cup η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 6-3, 6-7(4), 7-5 από την εξαιρετική Μαρτίνα Τρεβιζάν, σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και 17 λεπτά!

Όπως αναφέρει το tennis24, η Τρεβιζάν σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της Σάκκαρη, αλλά και το service της Ελληνίδας τενίστριας που δεν τη βοήθησε αρκετά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι η Ιταλίδα ήταν αδιανόητα αποτελεσματική στις ευκαιρίες που είχε για break, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 7/9 break-points!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να μένει πίσω με break (0-1), το οποίο η Τρεβιζάν σφράγισε με δύσκολο hold στη συνέχεια κάνοντας το 2-0.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο service-game η Σάκκαρη κινδύνεψε με νέο break, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στο πρώτο της hold σβήνοντας το break-point της Ιταλίδας και μειώνοντας σε 2-1, με τα ποσοστά στο service της να είναι στο μόλις 38% περασμένα πρώτα service κερδίζοντας το 33% των πόντων.

Παρά το γεγονός αυτό η Σάκκαρη αμέσως μετά πήρε πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 2-2, για να το χάσει εκ νέου μετά από ένα ακόμη προβληματικό service-game που ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος από την Ελληνίδα τενίστρια και την Τρεβιζάν να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με 3-2.

Η Τρεβιζάν εκμεταλλεύτηκε για 2η φορά το break κάνοντας το 4-2 με τη Σάκκαρη να επανέρχεται προσωρινά στα καλά service στη συνέχεια μειώνοντας σε 4-3. Με το service να παραμένει σε χαμηλά ποσοστά και τα λάθη να αυξάνονται (22) και τη Σάκκαρη να εκνευρίζεται η Ιταλίδα βρήκε ένα ακόμα break κατέκτησε το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το ξεκίνημα του 2ου set ήταν copy-paste με το 1ο. Με hold και break η Τρεβιζάν πήρε προβάδισμα με 2-0, με τη Σάκκαρη να το παίρνει άμεσα πίσω μειώνοντας σε 2-1 και με hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια οι δύο παίκτριες είχαν από ένα hold με την Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο να φτάνει σε νέο break (4-3) το οποίο εξαργύρωσε στη συνέχεια κάνοντας το 5-3.

Λίγο αργότερα η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να κλείσει το set στο service της (5-4), ωστόσο η Τρεβιζάν με νέο break έφερε το set στα ίσια (5-5) και αμέσως μετά το οδήγησε στο tie-break.

Εκεί η Σάκκαρη αν και δέχθηκε πρώτη mini-break (1/2) στη συνέχεια μ’ ένα σερί 6-2 κατάφερε να κατακτήσει το set και παράλληλα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο δραματικό decider η Τρεβιζάν βρήκε και πάλι πρώτη break (3-2) με την Ιταλίδα να προηγείται στη συνέχεια με 4-2, όμως η Σάκκαρη το πήρε πίσω ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ μ’ ένα hold από την κάθε μεριά το σκορ έγινε 5-5.

Το καθοριστικό 7ο break ήρθε στο 11ο game για την Τρεβιζάν η οποία προηγήθηκε με 6-5 για να κλείσει το παιχνίδι στο service της χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της και το προβάδισμα με 1-0.

Ήττα για Σακελλαρίδη, μια νίκη μακριά από τον τελικό η Ιταλία (vids)

O Στέφανος Σακελλαρίδης προσπάθησε να σταθεί απέναντι στον Νο23 του κόσμου Λορέντζο Μουζέτι γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-1, με την ομάδα της Ιταλίας να κάνει το 2-0 και πλέον να απέχει μια νίκη μακριά από την πρόκριση στον τελικό του United Cup.

Σε μια αναμέτρηση η οποία είχε από την αρχή μεγάλο φαβορί κι αυτό δεν ήταν άλλος από τον Λορέντζο Μουζέτι, ο Ιταλός ήταν ο νικητής απέναντι στον κατά 783 θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη, Στέφανο Σακελλαρίδη παραχωρώντας δύο games.

Ο Ιταλός, ο οποίος στο τέλος είχε ενοχλήσεις στον δεξί ώμο, έχασε μόλις 11 πόντους στο service του, αν και στο ξεκίνημα χρειάστηκε να πάρει εξαιρετικούς πόντους για να αποδράσει από το break-point (στο μοναδικό του στον αγώνα) του Σακελλαρίδη.

Από την άλλη, o 18χρονος και Νο1 στην κατάταξη της ITF, αντιμετώπισε προβλήματα στις επιστροφές του Ιταλού, ειδικά στο 2ο service, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό και παρά το ότι κέρδισε μόλις δύο games πάλεψε όσο μπορούσε σε όλο το παιχνίδι για να γίνει ανταγωνιστικός.

Ο Μουζέτι αφού γλίτωσε το break στο 1ο service-game του αγώνα στη συνέχεια έφτασε σε δύο break κατακτώντας το 1ο set.

Στο 2ο σκέλος του παιχνιδιού ο Σακελλαρίδη προηγήθηκε με 1-0 στο 2ο love-game του στην αναμέτρηση, όμως από εκεί και πέρα ο Μουζέτ πήρε τα επόμενα 6 games σημειώνοντας τρία break φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

Αυτό σημαίνει ότι μετά το τέλος της 1ης ημέρα του ημιτελικού η Ιταλία έχει ένα μεγάλο προβάδισμα με 2-0 και απέχει μόλις μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό του United Cup.

Το Σάββατο (7/1), σειρά παίρνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι.

Στη συνέχεια, θα μπει στο court η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που θα αντιμετωπίσει την 24χρονη και Νο54 του κόσμου, Λούσια Μπρονζέτι, ενώ η σειρά των ημιτελικών θα ολοκληρωθεί με το μικτό διπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected