Κατηγορίες
Αθλήματα

O Τσιτσιπάς κράτησε ζωντανή την πρόκριση για την Ελλάδα! (vids)

Όπως στο ματς με τον Τσόριτς στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στα κρίσιμα της αναμέτρησης με τον Ματέο Μπερετίνι και κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης για την Ελλάδα στον τελικό του United Cup.

Όπως αναφέρει το Tennis24, o Έλληνας τενίστας, αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά σε ισάριθμες συναντήσεις τον κορυφαίο Ιταλό και μείωσε σε 2-1 το σκορ στον ημιτελικό του United Cup κόντραστην Ιταλία.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από συναρπαστική μάχη επικράτησε 4-6, 7-6(2), 6-3 του αντιπάλου του και συνέχισε αήττητος στη διοργάνωση (4-0).

Πλέον, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει (11:30GR) την Λούτσια Μπρονζέτι με στόχο την ισοφάριση και στη συνέχεια θα παιχτεί το μικτό διπλό όπου Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την τέλεια απόδραση.

Η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μπερετίνι, εξελίχθηκε σε θρίλερ με τους εκατοντάδες Έλληνες φιλάθλους στην Ken Rosewall Arena να σπρώχνουν προς τη νίκη τον 24χρονο Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στέφανος, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αμφίρροπης μονομαχίας, κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ένα και μοναδικό break στο καθοριστικό σετ και δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς με τον Μπερετίνι.

Με όπλο το δυνατό σερβίς και το πανίσχυρο forehand του, ο 26χρονος Ιταλός κατάφερε να πάρει το εναρκτήριο σετ με 6-4, χάρη στο break που σημείωσε στο 7ο game (4-3), κλείνοντας με ελεγχόμενο τρόπο το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Στο 2ο σετ, κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο tie break, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς μπήκε συγκεντρωμένος από την αρχή και δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα, φτάνοντας στην ισοφάριση.

Αφού έσωσε ευκαιρία για break του Μπερετίνι, ο Στέφανος πέτυχε το “χρυσό break” στο 7ο game (4-3) του 3ου σετ και παίζοντας πολύ επιθετικά από τη βασική γραμμή κατάφερε να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή που κρατάει στο παιχνίδι της πρόκρισης την Ελλάδα.

Στην on-court συνέντευξή του, ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στους Έλληνες που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

“Τους χρειάζομαι. Χρειάζομαι κάθε μέλος της ομάδας μου. Σπουδαία ατμόσφαιρα, δεν έχω λόγια. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς. Το κερδίσαμε μαζί αυτό το παιχνίδι. Έπρεπε να επιστρέψω κάποιες μπάλες στο σερβίς του. Κατάφερα να κρατηθώ, αξιοποίησα τις ευκαιρίες μου. Πρέπει να αποδεχθείς κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήμουν συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία” είπε ο Τσιτσιπάς.

Στον τελικό του United Cup περιμένει ήδη η Αμερική μετά το εντυπωσιακό 5-0 επί της Πολωνίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected