Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : “Copy-paste” σκορ ο ΠΑΟΚ και πρόκριση στα προημιτελικά

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με εκτεταμένο rotation λόγω και των καθοριστικών αγώνων για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καλαμάτα στην Τούμπα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σκόρερ για τον “δικέφαλο” ο Μπράντον Τόμας, που αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τη γραμμή κρούσης, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν τόσο ο Κάργας όσο και ο νεαρός Τζίμας, που ακολούθησε την αποστολή της ανδρικής ομάδας.

Το παιχνίδι και μαζί και το εισιτήριο, “κλείδωσαν” ουσιαστικά από το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ισπανό επιθετικό, που πήρε φανέλα βασικού σήμερα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου να πετυχαίνει δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Νάρεϊ στο 12′ κι ο Μπίσεσβαρ στο 14′ έβγαλαν τις ασίστ στον Ισπανό κι αυτός, τις εκμεταλλεύτηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο, για να διαμορφώσει το 2-0 και να κερδίσει το χειροκρότημα της Τούμπας.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα και δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να “τσεκάρουν” το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στους “8”, σε ένα βράδυ στην Τούμπα όπου ο Τζίμας κι ο Σελιμάι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους και γνώρισαν την αποθέωση.

Ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, όπως αναμενόταν σήμερα, όσον αφορά στην ενδεκάδα, αλλά είδε τον Φιλίπε Σοάρες να αποχωρεί με πρόβλημα από το γήπεδο, ενώ θέμα υπάρχει και με τον Λύρατζη, που χτύπησε στο πρόσωπο. Και για τους δύο αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση, με φόντο τη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αρχικά, το Σάββατο θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον ΟΦΗ και κατόπιν, εκτός απροόπτου θα ακολουθήσουν τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δύο για το Κύπελλο κι ένα για την Super League.

Στο 11’ ο Μπράντον Τόμας μετά από ασίστ του Νάρεϊ έκανε το 1-0 και στο 13’ πάλι ο ίδιος, από ασίστ του Μπίσεσβαρ, πλάσαρε για το 2-0. Η συνέχεια ήταν πιο χαλαρή για τον ΠΑΟΚ, καθώς «καθάρισε» νωρίς την υπόθεση πρόκριση.

Η ατυχία όμως δεν έλειψε, καθώς ο Φελίπε Σοάρες αποχώρησε τραυματίας στο 32’ και μπήκε ο Ρικάρντο στη θέση του.

Στο 37’ η Καλαμάτα είχε ένα καλό σουτ με τον Μπενίτες, αλλά ήταν άστοχο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 49’ ο Νάρεϊ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μέντες, ενώ στο 56’ σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 67’ ο Λύρατζης που μόλις είχε μπει στο ματς, είχε μια σύγκρουση με τον Ασίγκμπα κεφάλι με κεφάλι. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ ζαλιζόταν και έγινε αλλαγή, καθώς έχει πρόβλημα στο ζυγωματικό.

Στο 78’ ο Τζίμας έκανε ωραία ενέργεια, αλλά ο Τόμας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Η Καλαμάτα είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Μόζερ νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τέτ στο 82’.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, καθώς ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει σημαντικά στο φινάλε.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Ζίφκοβιτς, Βιερίνια, Σάστρε (63΄Λύρατζης / 72′ Σελιμάι), Νάσμπεργκ, Κάργας, Ντάντας, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (72′ Τζίμας), Νάρεϊ (63′ Ζίφκοβιτς), Φιλίπε Σοάρες (32′ Ρικάρντο), Μπράντον

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος) : Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Μπενίτεζ (70′ Κωνσταντινόπουλος), Μάρκος (84′ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος, Καραγκούνης, Αρναρέλλης (76′ Τάτος), Μαβινγκά, Μαρκόφσκι (70′ Βασιλόγιαννης)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών 

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα  2-0 [2-0]

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου (14.00)
Άρης – Λεβαδειακός (16.00)
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός (16.30)
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά (19.00)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected