Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Άνετη πρόκριση της ΑΕΚ

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, η ΑΕΚ επικράτησε για δεύτερη φορά της Κηφισιάς (3-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι από την κλήρωση σε αυτό το ζευγάρι και το επιβεβαίωσε στις δύο μονομαχίες με την αξιόμαχη Κηφισιά. Μετά το 2-0 της Ριζούπολης, η Ένωση επικράτησε της ομάδας των βορείων προαστίων 3-0, χάρη στα γκολ των “νεανίων” Μουστακόπουλου, Ραντόνια και Μαχαίρα.

Την αρχή έκανε ο Μουστακόπουλος στο 27′. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αγριμάκη.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε φουριόζα και βρήκε γρήγορα το γκολ. Ο Λάζαρος Ρότα έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Ραντόνια που βρέθηκε σε θέση… φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τον θρίαμβο για την Ένωση έκλεισε ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Η Ένωση επιτέθηκε για μια ακόμα φορά από τα δεξιά και ο Πινέδα που πέρασε αλλαγή και έπαιξε δεξί μπακ, μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, με τον Μαχαίρα με κοντινή προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτό τον τρόπο η Ένωση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και πήρε την πρόκριση. Στους “8” θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου, με την ομάδα των Σερρών να έχει το προβάδισμα λόγω της νίκης με 3-0 του πρώτου αγώνα.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Ραντόνια (63′ Πινέδα), Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Τσούμπερ (65′ Μαχαίρας), Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Πάολο Φερνάντες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φαν Βέερτ

ΠΑΕ Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης) : Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Να’α, Προβυδάκης (79′ Παναγιώτου), Γκίνη, Παπασάββας (55′ Πέιος), Ταλάλ (55′ Κουϊρουκίδης), Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Τετέι (70′ Πρίτσας)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών 

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα  2-0 [2-0]

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου  1-2 παρ [1-1]
Άρης – Λεβαδειακός  1-0 [2-1]
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός  0-2 [0-3]
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά  3-0 [2-0]
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected