Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Νερατζούρι” ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία!

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Ίντερ στον τελικό του Super Cup, πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη Μίλαν και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Αυτός είναι ο 7ος τίτλος του υπερπρωταθλητή στην Ιταλία, ο τρίτος συνεχόμενος από το 2021, ενώ στο παλμαρέ έχουν καταγραφεί οι κατακτήσεις τις χρονιές 1989, 2005, 2006, 2008 και 2010.

Φεντερίκο Ντιμάρκο και Έντιν Τζέκο σημείωσαν δύο γκολ στο 1ο μέρος όπου οι “νερατζούρι” έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του “Κινγκ Φαχντ” και στο 2ο μέρος ο Λαουτάρο Μαρτίνες αύξησαν το σκορ του θριάμβου τους απέναντι στη Μίλαν που… έμεινε στο Σαν Σίρο.

Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα των τύποις γηπεδούχων. Στο 10ο λεπτό, ένας ωραίος συνδυασμός έβγαλε προ κενής εστίας τον φορμαρισμένο Ντιμάρκο που χρίστηκε σκόρερ και κατέστησε την μπάλα του αγώνα αντικείμενο δημοπρασίας!

Η Μίλαν απάντησε με ένα σουτ του Ραφαέλ Λεάο μέσα από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ, όμως αυτή ήταν κι η τελευταία πραγματικά καλή στιγμή της στο παιχνίδι. Στο 21′ ο Έντιν Τζέκο έκανε το 2-0 έπειτα από κενό στα αριστερά και αν δεν υπήρχε ο Τσίπριαν Ταταρουσάνου, το σκορ θα μπορούσε να είχε διπλασιαστεί για την Ίντερ, που συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Οι παίκτες του Στεφάνο Πιόλι δεν κατάφερναν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια και όταν το έκαναν, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την εστία του Αντρέ Ονανά. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη αλλαγή ήταν του Σιμόνε Ιντζάγκι, αν και αναγκαστική (ο Ντιμάρκο έδωσε τη θέση του στον Ρόμπιν Γκόζενς).

Οι Σαρλ ντε Κετελάρε, Πιερ Καλουλού και Ντιβόκ Ορίγκι πέρασαν στον αγώνα, όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του. Η Ίντερ ήλεγχε την κατάσταση παρότι παραχώρησε μέτρα και χτύπησε άλλη μια φορά στην κόντρα με τον Λαουτάρο Μαρτίνες στο 77′ για το 3-0.

Η Μίλαν επιχείρησε να συρρικνώσει την “ψαλίδα” του σκορ στα τελευταία λεπτά, όμως ούτε και απέναντι σε μια πιο χαλαρή Ίντερ (ο πάγκος πανηγύριζε την κατάκτηση πολύ πριν τελειώσει το ματς) κατάφερε να δημιουργήσει απειλητική στιγμή, με το σκορ να μένει μέχρι τέλους.

Συνθέσεις

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι) : Ταταρουσάνου, Τέο Ερνάντεζ, Καλάμπρια (80′ Ντεστ), Τομόρι, Κιάερ (65′ Καλούλου), Μπενασέρ, Τονάλι, Λεάο, Μεσίας (65′ Οριγκί), Ντίαζ (64′ Κετελάρε), Ζιρού (80′ Ρέμπιτς)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονάνα, Μπαστόνι (84′ Ντε Βρι), Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Ντιμάρκο, Νταρμιάν, Μκταριάν, Μπαρέλα (71′ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (84′ Ασλάνι), Τζέκο (71′ Κορέα), Μαρτίνεζ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected