Basket

Με μόλις 64 πόντους δεν μπορούσε να ελπίζει ο Παναθηναϊκός (vids)

Μοιάζει πιά με σενάριο κακής ποιότητας που επαναλαμβάνεται διαρκώς ο Παναθηναϊκός όπως φάνηκε και στην Μπολόνια.

Να ήταν μόνο ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Βίρτους (74-64) και υποχώρησε στο 7-13 μένοντας σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας; Σημασία έχει και το πώς χάνει μια ομάδα και οι «πράσινοι» εξακολουθούν να απέχουν πολύ απ’ αυτό που χαρακτηρίζει ένα σύνολο: Και πάλι έπαιξε κατά κύριο λόγο με ατομικές εξάρσεις κι ένστικτο και πάλι βασίστηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ομαδικότητα. Χαμένοι στην επίθεση, πιθανότατα και στη μετάφραση αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των παικτών.

Kι όταν ο καλύτερος παίκτης είναι σε κακή βραδιά συμπληρώνεται το παζλ.

Ακόμα κι όταν πέρασε μπροστά με αντεπίθεση στο 32’, έμεινε χωρίς πόντο για τα επόμενα 5’37’’ (έβαλε 2 βολές ο Μπέικον) αλλά πλέον όλα είχαν κριθεί

Μπήκε νωθρά (18-9 στο 8’), με τρία συνεχόμενα τρίποντα έτρεξε ένα σερί 9-0 (όταν έπαιξε στο «2» ο Μάριους Γκριγκόνις) αλλά και πάλι δεν ήταν απειλητικός (43-30 στο ημίχρονο).

Ακόμα κι όταν δίπλα στον (σταθερά θετικό) Γουόλτερς προστέθηκε ο Λι για να «χτυπήσει» στα αργά πόδια των Τεόντοσιτς και Χάκετ.

Ο Παναθηναϊκός ψαλίδισε τη διαφορά (44-39) και πάλι αλλά ήταν απορίας άξιο αν θα μπορούσε να έχει συνέχεια.

Αυτό συμβαίνει άλλωστε: Οι «πράσινοι» δε μπορούν να βρουν συνέπεια στο ρυθμό τους κάτι που δεν είναι αφύσικο από τη στιγμή που βασίζονται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο.

Η Βίρτους ξέφυγε και πάλι με 52-41 και είχε τον έλεγχο χωρίς να παίζει σπουδαίο μπάσκετ ενώ είναι αλήθεια ότι το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά βελτιωμένο.

Μια νέα απόπειρα του Παναθηναϊκού (52-48 στο 28’) να πλησιάσει, έδωσε κάποιες ελπίδες πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία ο Μπέικον είχε 2/9 σουτ και όλοι προσδοκούσαν ότι θα «ξυπνούσε» όπως πάντα στην τελευταία περίοδο.

Ο Πονίτκα με 6 σερί πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (55-51) ενώ ακόμα ένα τρίποντο του Γουίλιαμς τον έφερε πιο κοντά (55-54 στο 31’). Ο Μπέικον ήταν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έβγαζε καλύτερη κυκλοφορία ενώ οι Ιταλοί ήταν αρκετά «μπερδεμένοι» πλέον και με μεγάλη πίεση.

Το σερί έφτασε στο 9-0 με τον Πονίτκα να έχει 6 πόντους στο διάστημα αυτό και όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 57-55 στο 33’. Η επιστροφή του Μπέικον (σε ημίψηλο σχήμα αφού αντικατέστησε τον Γουίλιαμς) δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα: Η Βίρτους με σερί 14-0 ξέφυγε 69-57. Η πίεση επάνω στον Γουόλτερς αλλά και τα αργά πόδια του Γκουντάιτις ήταν μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για κάτι παραπάνω από 5’30’’ χωρίς πόντο και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει ξανά.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64

Βίρτους Μπολόνια (Σκαριόλο): Κόρντινιε 5, Παϊόλα, Μπακό 11, Τζαϊτέ 8, Λούντμπεργκ 9, Σενγκέλια 16, Χάκετ 7, Μίκι 1, Οτζελέγιε 5, Τεόντοσιτς 12

Παναθηναϊκός (Ράντονιτς): Γουόλτερς 15, Λι 7, Παπαγιάννης 6, Γουίλιαμς 10, Γ. Καλαϊτζάκης, Μπέικον 8, Πονίτκα 13, Γκριγκόνις 3, Γκουντάιτις 2

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected