Αθλήματα

Παπαμιχαήλ και Φιλτισάκου κυριάρχησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην, καλό ξεκίνημα για την Ειρήνη Βασιλείου στη Γερμανία

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) και η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Ο Παπαμιχάηλ πρόσθεσε μία ακόμη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην συνεχίζοντας το μοναδικό του σερί. Ο έμπειρος αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 2.40.58 σε μια κούρσα όπου δεν πήγε όσο γρήγορα θα ήθελε. “Οι συνθήκες δεν ήταν όσο καλές θα θέλαμε. Δυστυχώς η πίστα στο Κωπηλατοδρόμιο είναι αρκετά βαριά και δεν σου επιτρέπει να κυνηγήσεις κάτι καλό”, είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και συμπλήρωσε: “Είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως σε έναν άλλο αγωνιστικό χώρο θα ήμουν σε θέση να πάω περίπου στο 2.36. Οι αλλαγές με το ράνκινγκ επιβάλλουν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις”. Ο Παπαμιχαήλ στις 10 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσει για Κολομβία μαζί με την ομάδα της Σλοβακίας, όπου για τέσσερις εβδομάδες θα συμμετάσχει σε προπονητικό καμπ. “Μετά την Κολομβία θα συμμετάσχω είτε σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό είτε στο Πανελλήνιο, ενώ υπάρχει και το Βαλκανικό. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διετία, καθώς υπάρχει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς στα 20χλμ. βάδην. Αυτό σημαίνει πως μέσα στη σεζόν θα αγωνιστώ σε τουλάχιστον σε ένα 20άρι το οποίο θα μετρήσει για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού”. Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παπαμιχαήλ ήταν ο Γιάννης Καύκας (Ολυμπιάς Πατρών) με 2.53.59 και στην τρίτο ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάς Πάτρών) με 2.59.07.

Την πρώτη της νίκη σε πανελλήνιο 35χλμ. πέτυχε σήμερα η Φιλτισάκου, που διένυσε την απόσταση σε 2.56.59. “Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο. Το θετικό είναι ότι κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα μου. Οι συνθήκες δεν ήταν όσο καλές θα ήθελα και αυτό με έκανα να μην αισθάνομαι καλά στη διάρκεια του αγώνα. Η προετοιμασία έχει πάει καλά και προχωράμε. Έχω μπροστά μου αγώνες, τόσο στα 35χλμ. όσο και στα 20χλμ.”, είπε η αθλήτρια του Κεφαλόπουλου, που το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) με 2.59.13, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. “Είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά το περσινό πρόβλημα με την υγεία μου. Ξεκίνησε την προπόνηση το Σεπτέμβριο με βασικό στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 20χλμ. Παρόλα αυτά ευελπιστώ να διεκδικήσω μέσω του ράνκινγκ την πρόκριση και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης”, είπε από την πλευρά της η Φιάσκα, που γυμνάζεται με τον Θανάση Δεληγιάννη. Τρίτη στο σημερινό αγώνα ήταν η Σοφία Αλικανιώτη (ΓΣ Εθνικός) με 3.13.24.

Η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) μπήκε στη γραμμή εκκίνησης για να διεκδικήσει από νωρίς στη σεζόν μια καλή επίδοση, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Η αθλήτρια είχε έντονους πόνους στο στομάχι, που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την προσπάθεια της, περίπου στο 18ο χιλιόμετρο.

Αποτελέσματα

Καλό ξεκίνημα για την Ειρήνη Βασιλείου στη Γερμανία

Συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα περιλάμβανε το πρόγραμμα της Ειρήνης Βασιλείου στο μίτινγκ του Τσέμνιτς στη Γερμανία.

Η έμπειρη αθλήτρια έτρεξε αρχικά στα 300μ. όπου τερμάτισε 3η σε 38.55, επίδοση που δείχνει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Βασιλείου περίπου δύο ώρες αργότερα επέστρεψε στο βατήρα για την εκκίνηση των 400μ. και τερμάτισε δεύτερη σε 54.36.

Η Βασιλείου θα συνεχίσει τους αγώνες της στον κλειστό με στόχο να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς αγωνίστηκε σε μίτινγκ στην Σουηδία, όπου κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 60 μ. με 6.90. Ο αθλητής στον προκριματικό του αγωνίσματος είχε σημείωσε 6.93.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected