Κατηγορίες
Διάφορα

Αυτή είναι η πιο μεγάλη οδική διαδρομή στον κόσμο : 22.500χλμ!

Ψάχνετε για διασκεδαστικές (λέμε τώρα…) διακοπές με περπάτημα για να επιστρέψετε σε φόρμα;

Εδώ σας έχουμε μια πρόκληση : Εκτείνεται 14.000 μίλια (22.387 χλμ.) από το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική έως το Μαγκαντάν στη Ρωσία και αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη διαδρομή στον κόσμο και σίγουρα η πιο εξαντλητική.

Τα εύσημα για αυτήν τη μακρά διαδρομή πηγαίνουν στον χρήστη του Reddit cbz3000, ο οποίος τη συνέταξε στους Χάρτες Google το 2019. Υποστηρίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με τα πόδια στον κόσμο, βρήκαν μια διαδρομή που δεν απαιτούσε πτήσεις, φέρι ή άλλες διελεύσεις σκαφών: απλά ακολουθήστε τους δρόμους και τις γέφυρες.

Η διαδρομή οδηγεί τον γενναίο ταξιδιώτη μέσω της Αφρικής, μέσα ​​από τη Διώρυγα του Σουέζ, της Τουρκίας, της Κεντρικής Ασίας και μέσω της Σιβηρίας στο Μαγκαντάν.

Σύμφωνα με τους brilliantmaps, το ταξίδι θα χρειαζόταν 4.492 ώρες για περπάτημα, δηλαδή 187 ημέρες. Ωστόσο, αυτό υποθέτει ότι περπατούσατε ασταμάτητα. Αν υποθέταμε ρυθμό βαδίσματος 8 ωρών την ημέρα (χωρίς ημέρες ανάπαυσης!), το ταξίδι θα διαρκούσε στην πραγματικότητα 562 ημέρες.

Αν αυτό εξακολουθεί να ακούγεται σαν κάτι που θα θέλατε να κάνετε και έχετε διαθέσιμα 2 χρόνια για να βγείτε στο δρόμο, τότε ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα αξιοθέατα που θα είχατε τη χαρά να περάσετε στην περιοδεία σας στις 16 χώρες

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected