Αθλήματα

Ο Τζόκοβιτς απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν το απόλυτο αφεντικό στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό επικρατώντας εύκολα του Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-1, 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open για 10η φορά στην καριέρα του.

Με αυτή τη νίκη ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 26 συνεχόμενες στο Australian Open, ενώ παράλληλα αυτός θα είναι ο 44ος ημιτελικός για τον Σέρβο σε σύνολο 69 συμμετοχών σε Grand Slam.

Όπως αναφέρει το tennis24, στις 2 ώρες παραμονής στο court ο Τζόκοβιτς είχε 14 άσους (5 διπλά λάθη), κέρδισε το 80% των πόντων από το 1ο service, σημείωσε 32 winners, υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη, έσβησε και τα 5 break-points του Ρούμπλεφ, ενώ ο ίδιος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5/14.

Με το “καλησπέρα” ο Τζόκοβιτς άρχισε να πιέζει το service του Ρούμπλεφ, ο οποίος με ένα δύσκολο hold στο 1ο service-game το οποίο κράτησε 5,5 λεπτά, έκανε το 1-1. Αυτό όμως ήταν το πρώτο και τελευταίο κερδισμένο game για τον Ρώσο, με τον Τζόκοβιτς να κερδίζει τα επόμενα 5 (δύο break) κατακτώντας το set σε 39 λεπτά.

Με τον 9 φορές πρωταθλητή στο Australian Open να πιέζει το ευάλωτο service του Ρούμπλεφ, ξεκίνησε και το 2ο set της αναμέτρησης. Όπως και στο 1ο μέρος έτσι και στο 2ο ο Τζόκοβιτς με βρήκε δύο break μετατρέποντας το 2-2 σε 6-2 ολοκληρώνοντας το set σε 44 λεπτά κάνοντας το 2-0.

Με break υπέρ του Τζόκοβιτς ξεκίνησε και το 3ο set κόντρα στον απογοητευμένο Ρούμπλεφ που δεν μπορούσε να βρει πλέον λύσεις στο ρυθμό του Σέρβου. Ο πρώην Νο1 του κόσμου πάτησε πάνω στο break κράτησε το service του ως το τέλος και έφτασε σε μια εύκολη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τόμι Πολ ο οποίος νωρίτερα κέρδισε τον Μπεν Σέλτον με 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected