Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Ο Μακεδονικός ανακοίνωσε τον Σιατραβάνη

Η ΠΑΕ Μακεδονικός, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σάββα Σιατραβάνη.

Ο 30χρονος (24/11/1992) πλάγιος επιθετικός αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο συνεπείς μεσοεπιθετικούς της Β Εθνικής, με μια καριέρα που ξεκίνησε εντυπωσιακά και συνέχισε με εμπειρίες σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν, από την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης ως την Αυστραλία και τους Νιούκαστλ Τζετς.

Ο Σιατραβάνης ξεκίνησε την σεζόν στον Απόλλωνα Λάρισας, σκοράροντας μάλιστα απέναντι στον Μακεδονικό (1-0) στην 2η αγωνιστική της φετινής Betsson Super League 2. Ο έμπειρος winger σημείωσε 3 γκολ και 4 ασίστ σε 10 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, επιστρέφοντας από την εμπειρία μιας ολόκληρης σεζόν στην 1η κατηγορία Αυστραλίας με τους Νιούκαστλ Τζετς.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών της ΑΕΛ, ενώ πολύ μικρός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «βυσσινί». Με καταγωγή από την Λάρισα, έκανε τον τόπο του περήφανο όταν έγινε ο νεότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι (προκριματικό Europa League απέναντι στην ισλανδική ΚΡ Ρέικιαβικ) σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών!

Από την Ευρώπη, η ΑΕΛ βρέθηκε στην Β Εθνική και, μετά από τρεισήμισι χρόνια, ο «Σιάτρα» μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Στον «Γηραιό» έγινε βασικός και ξεκίνησε να δείχνει την αποτελεσματικότητα του με γκολ και ασίστ, «φτιάχνοντας» όνομα τα επόμενο δυόμιση χρόνια, πριν τον αποκτήσει – για πρώτη φορά – η Παναχαϊκή. Ακολούθησαν η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης, με τον οποίο πέτυχε την άνοδο στην Super League για να επιστρέψει και ο ίδιος στο υψηλότερο επίπεδο.

Γύρισε στην Super League 2 για Κέρκυρα, Παναχαϊκή και, εσχάτως, Ξάνθη, με την οποία έφτασαν ως τα μπαράζ ανόδου απέναντι στον Παναιτωλικό. Έπειτα υπέγραψε στη Νίκη Βόλου, ωστόσο τότε κινήθηκαν για λογαριασμό του οι Αυστραλοί Τζετς, με τον θεσσαλικό σύλλογο να του επιτρέπει να αναχωρήσει για την εμπειρία του εξωτερικού. Ένα χρόνο, 19 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ μετά, ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός γύρισε στην Ελλάδα για μια άλλη ομάδα της περιοχή του: τον Απόλλωνα Λάρισας.

Με 47 γκολ και 30 ασίστ σε 285 επίσημους αγώνες καριέρας, ο Σάββας Σιατραβάνης αναμένεται να προσθέσει εμπειρία και αποτελεσματικότητα στην ομάδα του Μακεδονικού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected