Κατηγορίες
Διάφορα

Βρήκε τη λύση ο Υπουργός Υγείας : “Ενισχύονται οι εφημερίες στα νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτικών κλινικών”

Ενισχύονται οι εφημερίες με τη συμβολή ιδιωτικών κλινικών, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για ράντζα στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το News4health, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα των νοσοκομείων, λέγοντας πως η κατάσταση αναμένεται να αντιμετωπιστεί καθώς θα ενισχυθούν οι εφημερίες με τη συμβολή ιδιωτικών κλινικών.

«Η πίεση στο ΕΣΥ υπήρξε μεγάλη στον παθολογικό τομέα λόγω covid και έξαρση των λοιμώξεων. Ωστόσο η ανάπτυξη επικουρικών κλινών δε διαφέρει από ότι συνέβαινε μέχρι και πριν την πανδημία. Η πίεση εντοπίζεται σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και στο Αττικό νοσοκομείο. Όλα τα νοσοκομεία που εφημερεύουν στην 1η ΥΠΕ δεν αναπτύσσουν άνω των 50 κλινών συνολικά επικουρικών και στο σύνολο τους απορροφούνται την επόμενη ημέρα.

»Με την προσθήκη του ΝΙΜΙΤΣ στον Ευαγγελισμό ήδη η κατάσταση βελτιώνεται, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από το βήμα του στη Βουλή, προσθέτοντας πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και ενίσχυση από 2-3 ιδιωτικές κλινικές και για το Αττικό χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς και το πρόβλημα για το επόμενο δίμηνο θα αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό», είπε ο κ. Πλεύρης.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην απώλεια του στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «εκφράζω για μια ακόμη φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα συγκυβερνήτη σε μια δύσκολη ημέρα 27 έτη μετά τη θυσία των ηρώων στα Ίμια».

Εν συνεχεία ο Υπουργός μιλώντας για τις συμβάσεις κύρωσης με το ίδρυμα Νιάρχος για την Ψυχική Υγεία παρέθεσε τα παρακάτω στοιχεία:

-Είναι ιδιαίτερα σημαντική σύμβαση για την ψυχική Υγεία των παιδιών και ανηλίκων.

-Συστήνεται πανελλήνιο δίκτυο αναφοράς.

-Ενισχύεται η εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας.

-Αποτελεί μέρος συνολικού Εθνικού Σχεδίου για την ψυχική υγεία

-Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το ρόλο της ψυχικής υγείας με ειδικό χαρτοφυλάκιο που φέρει τη σφραγίδα της Ζωής Ράπτη».

Για το πρόγραμμα οδοντιατρικής πρόληψης

Σχετικά με το πρόγραμμα οδοντιατρικής πρόληψης ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά δίνεται δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών.

Πρόκειται για πρόγραμμα που αμβλύνει τις ανισότητες δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έχουν οδοντιατρική κάλυψη. Αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία σύμβασης με ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρικές πράξεις που ποτέ έως τώρα δεν υπήρχε.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και αφορά άνω των 660.000 παιδιών».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected