Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του Λιντς η Σάκκαρη! (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση κόντρα στη Ντόνα Βέκιτς, την κέρδισε με straight sets σε ένα ματς-διαφήμιση του τένις και προκρίθηκε στον 26ο WTA ημιτελικό της καριέρας της και 2ο μέσα στο 2023.

Η 27χρονη και Νο1 του ταμπλό αυτή την εβδομάδα στο 250άρι τουρνουά του Λιντς, πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της χωρίς απώλεια set και συνεχίζει να καλπάζει προς τον τίτλο του αυστριακού θεσμού.

Μετά από κάτι περισσότερο από δυο ώρες μάχης την Παρασκευή (10/2), επικράτησε της Νο33 τενίστριας του κόσμου, με 6-3, 7-6(8) και περιμένει να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του θεσμού, την 32χρονη Κροάτισσα, Πέτρα Μάρτιτς (Νο34).

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ να “κλείσει” την αναμέτρηση, όταν απώλεσε match point στο σερβίς της (6-3, 5-4) και λίγες στιγμές αργότερα, δέχθηκε break από την Κροάτισσα (5-5), για να δοθεί παράταση στην αγωνία, η Σάκκαρη βρήκε τον τρόπο να ολοκληρώσει τη δουλειά στα δυο sets, χάρις στο εκπληκτικό tie-break που έπαιξε, κι αφού πρώτα έσωσε πέντε(!) set points της αντιπάλου της, εκ των οποίων τα τρία ήταν συνεχόμενα!

Η Μαρία έκανε την καλύτερή της εμφάνιση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, απέναντι στη big hitter Βέκιτς και πήρε μια νίκη ψυχολογίας, που θα την βοηθήσει πάρα πολύ, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Για να τα καταφέρει, έπρεπε να παίξει μερικά τρομερά games, να βγάλει πολλές, εντυπωσιακές άμυνες και να… τρέξει πολύ. Πάρα πολύ.

Έχοντας το βλέμμα της καρφωμένο προς τη νίκη, όμως, δεν πήγε στράφι η προσπάθεια που κατέβαλλε, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Upper Austria Ladies Linz, για παρθενική φορά στην καριέρα της.

Με 33/45 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς της, πέντε άσους και 3/8 break points, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Σάκκαρη, που είχε μοναδικό μελανό σημείο, το αδύναμο 2ο σερβίς της, το οποίο στόχευσε και πλήγωσε η Βέκιτς (16/34 κερδισμένους πόντους πίσω από αυτό, για την Ελληνίδα).

Έχοντας κάνει 27 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη, έφυγε από το court η Νο7 τενίστρια του κόσμου, που… τα είδε όλα στο tie-break του 2ου set, όμως άντεξε, κρατήθηκε στη διεκδίκησή του και το έκανε δικό της, με φοβερό τρόπο.

Με αυτή τη νίκη, μείωσε και στο Η2Η απέναντι στην καλή της φίλη. Πλέον, η Βέκιτς προηγείται με 5-3 νίκες, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected