Κατηγορίες
Super League 1

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ορίστηκε ξανά το Ατρόμητος – ΑΕΚ!

Βγήκε η απόφαση από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League και δικαίωσε τον Ατρόμητο για την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ στο Περιστέρι εξαιτίας του ζητήματος που είχε προκύψει με το ύψος των δοκαριών.

Το παιχνίδι θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, καθώς οι γηπεδούχοι απαλλάχθηκαν από κάθε υπαιτιότητα και τους αναγνωρίστηκε ότι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί το ματς.

Παράλληλα, οι Περιστεριώτες δεν τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών, ενώ πρέπει να τονιστεί πως η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερη βαθμό από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Μάλιστα, υπάρχει και τρίτος βαθμός, καθώς μια ΠΑΕ μπορεί να προσφύγει και στο CAS και να παρθεί οριστική απόφαση από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.

Όπως και να ‘χει πάντως, σε πρώτη φάση ο Ατρόμητος δικαιώνεται, μιας και θεωρήθηκε πως δεν είχε ευθύνη για το θέμα που προέκυψε, και αναμένουμε τα επόμενα επεισόδια της πολύκροτης υπόθεσης.

Το σκεπτικό είναι 25 σελίδων και εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι που αποφασίστηκε να γίνει κανονικά ο αγώνας σε νέα ημερομηνία, ενώ έγιναν εν μέρει δεκτές και οι πρόσθετες παρεμβάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην εκδίκαση.

Στην απόφασή της η Λίγκα αναφέρει μεταξύ άλλων:

“ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την εγκαλούμενη από την αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση λόγω έλλειψης υπαιτιότητας.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την υπό στοιχείο Β’ ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει τις ως άνω πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να επανοριστεί ο αγώνας που δεν διεξήχθη στην Αθήνα, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στις 5/2/23 και ώρα 17:30 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΕ ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα της πρώτης από τις δύο διαγωνιζόμενες ΠΑΕ.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος από την ενιστάμενη παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

ΚΡΙΘΗΚΕ και αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίασή του, στις 14/2/23.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected