Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

“Καθαρή” νίκη για τον Τσιτσιπά στο 2ο γύρο του ABN Amro Open (vid)

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και το επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, κερδίζοντας με straight sets τον επικίνδυνο Φινλανδό, Έμιλ Ρουσουβουόρι, για να πάρει την πρόκριση στο 2ο γύρο του ABN Amro Open.

Aν και βρέθηκε να χάνει με 3-5 στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας ανέβασε τον ρυθμό του και κατατρόπωσε τον Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης, πανηγυρίζοντας εντυπωσιακά, την 4η συνεχόμενη πρόκρισή του, στους “16” καλύτερους του ΑΤΡ 500 τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Όπως αναφέρει το tennis24, μετά από 91 λεπτά μάχης, ο Νο1 του ταμπλό, επικράτησε με 7-5, 6-1 και περιμένει τον αγώνα της Τετάρτης (15/2), ανάμεσα στον Γιάνικ Σίνερ και τον Μπενζαμέν Μπονζί, ώστε να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στη διοργάνωση.

Νίκη υπ’ αριθμόν 13 στη φετινή σεζόν, για τον Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και περυσινό φιναλίστ στο Ρότερνταμ.

Και ήρθε, με πολύ ωραίο τρόπο, μιας και ο 24χρονος Έλληνας κατάφερε να κατακτήσει τα 10 από τα τελευταία 11 games του αγώνα, αναγκάζοντας τον Ρουσουβουόρι σε “βαριά” ήττα, κι ενώ έφτασε να βρίσκεται… μια ανάσα από την κατάκτηση του 1ου set.

Αφού πάτησε γκάζι ο Στέφανος, δεν είχε γυρισμό το ματς για τον 23χρονο Φινλανδό. Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Τσιτσιπάς κέρδισε 54 από τους 88 πόντους που παίχτηκαν στο ματς από το 3-5 του εναρκτήριου κομματιού και μετά.

Είχε τη δύναμη, όμως, να κερδίσει 10/11 games, παρά το γεγονός ότι ο Ρουσουβουόρι έστειλε 7/11 games σε deuce (40-40). Εκεί, υπερίσχυσε ο Τσιτσιπάς, που έδειξε για πολλοστή φορά, πόσο σπουδαία δουλειά έχει κάνει στο πνευματικό κομμάτι φέτος και δεν επηρεάζεται από τέτοιες καταστάσεις.

Συνολικά, αν και πέρασε μόλις 56% του 1ου σερβίς του, ο Έλληνας κέρδισε 45/70 πόντους στα service games του και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4/8 break points, σε αντίθεση με τα μόλις 1/2 b.p. του αντιπάλου του.

Στα… οκτώ αβίαστα λάθη σταμάτησε ο Τσιτσιπάς, την ώρα που ο Φινλανδός υπέπεσε σε 19. Μόλις ένας winner, τους χώρισε (19 ο Τσιτσιπάς, 18 ο Ρουσουβουόρι).

δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected