Κατηγορίες
Αθλήματα

Εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά της Ντόχα για τη Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της για το 2023 και απώλεσε μόλις πέντε games από τη Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, για να προκριθεί για 3η σερί χρονιά, στην προημιτελική φάση του Qatar Open.

Όπως αναφέρει το tennis24, η 27χρονη Ελληνίδα, λίγες ώρες μετά τη δύσκολη νίκη στα τρία sets, επί της Τσινγουέν Ζενγκ (Νο24), πανηγύρισε τη 2η διαδοχική επικράτησή της κόντρα σε τενίστρια του Top25, με εντυπωσιακό τρόπο.

Χρειάστηκε μόλις 81 λεπτά για να αποκλείσει τη Ρωσίδα με 6-3, 6-2 και περιμένει πλέον την αναμέτρηση της Νο3 του ταμπλό, Καρολίν Γκαρσία, με την Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα (Νο123), για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στις “8” της Ντόχα.

Σχεδόν το τέλειο ματς έκανε η Μαρία την Τετάρτη (15/2), παρά το γεγονός ότι δεν ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή ημέρα το 1ο της σερβίς.

Αν και είχε επιτυχία μόλις 52%, κέρδισε 20/30 πόντους που έπαιξε πίσω από αυτό και σε συνδυασμό με την εξαιρετική της επίδοση πίσω από το 2ο σερβίς της (17/28 κερδισμένοι πόντοι), απειλήθηκε ελάχιστα από την Αλεξαντρόβα, δεχόμενη μόλις ένα break.

Το γεγονός, ότι η Σάκκαρη περιόρισε τόσο πολύ τις επιστροφές της Ρωσίδας, που μια ημέρα νωρίτερα, “έσπασε” πέντε φορές το σερβίς της -big server- Καρολίνα Πλίσκοβα, λέει πολλά για την απόδοση της Μαρίας στον αγώνα.

Οι 4/7 δικές της ευκαιρίες για break, ήταν αρκετές, για να της δώσουν το προβάδισμα και να την οδηγήσουν σε μια άνετη νίκη. Την υπ’ αριθμόν 10 στη φετινή χρονιά, μετά από 14 αγώνες στο Tour.

Με οκτώ διπλά λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα η Αλεξαντρόβα, που κέρδισε μόλις 9/26 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected