Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με το…ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League η Μπενφίκα (vid)

Το ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε στο Βέλγιο η Μπενφίκα.

Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο “κέρβερο” κάτω από τα δοκάρια, οι Πορτογάλοι πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Κλαμπ Μπριζ και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού στο Ντα Λουζ στις 7 Μαρτίου.

Μετά από ένα πρώτο 45λεπτο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή αλλά δεν έφτασαν στο γκολ, η Μπριζ φάνηκε να…ξεθαρρεύει με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως η φάση του 51ου λεπτού, της έκοψε τη φόρα.

Ο Ζοάο Μάριο έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Γκοσνάλο Ράμος σε μαρκάρισμα του Χέντρι, και βρήκε τον στόχο απέναντι στον Μινιολέ που δεν μπόρεσε να το αποσοβήσει.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν την ισοφάριση, όμως ο Βλαχοδήμος δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.

Το…κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Νταβίντ Νέρες στο 88′, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή νωρίτερα και πέτυχε το τέρμα που ουσιαστικά “σφραγίζει” την πρόκριση της Μπενφίκα στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συνθέσεις

Κλαμπ Μπριζ (Σκοτ Πάρκερ) : Μινιολέ, Μέιγιερ, Μάτα, Μέχελε, Χέντρι, Ονιεντίκα, Οντόι (65′ Νίλσεν), Μπιουκάναν, Σόουα (79′ Γιούτγκλα), Βανάκεν, Λανγκ

Μπενφίκα (Ρόγκερ Σμιντ) : Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Μπα, Οταμέντι, Αντόνιο Σίλβα, Τσικίνιο, Φλορεντίνο Λούις, Άουρσνες, Ζοάο Μάριο (90+4′ Νέβες), Ράφα Σίλβα (65′ Νέρες), Γκοσνάλο Ράμος (66′ Γουέδες)

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τρίτη 14/2

Μίλαν – Τότεναμ  1-0
Παρί Σ.Ζ. – Μπάγερν Μονάχου  0-1

Τετάρτη 15/2

Ντόρτμουντ – Τσέλσι  1-0
Μπριζ – Μπενφίκα  0-2

Τρίτη 21/2

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης (22.00)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι (22.00)

Τετάρτη 22/2

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (22.00)
Ίντερ – Πόρτο (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected