Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa & Conference League : Ανατροπή και πρόκριση για τη Γιουνάιτεντ, “έμφραγμα” στο 90+2′ για τη Τραμπζνοσπόρ (vid)

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο Old Trafford, όμως η ανατροπή ήταν γλυκιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πήρε τη νίκη με 2-1 και σε συνδυασμό με το 2-2 στον πρώτο αγώνα πέρασε στους «16» του Europa League.

Ο Λεβαντόφσκι έβαλε τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 18ο λεπτό, όμως το δεύτερο 45λεπτο ανήκει στους “κόκκινους διαβόλους”, που αρχικά ισοφάρισαν με τον Φρεντ (47′) και στο 73′ ο Άντονι έδωσε το προβάδισμα και τελικά την πρόκριση στους Άγγλους.

Ιστορικές στιγμές για την Ουνιόν Βερολίνου! Οι Γερμανοί ήταν καταιγιστικοί και πέτυχαν τρία γκολ κόντρα στον Άγιαξ, χάρη στα γκολ των Νότσε (20′ με πέναλτι), Γιουράνοβιτς (44′) και Ντόεκι (50′), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Ανατροπή και πρόκριση για τη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι Ιταλοί είχαν ηττηθεί στην Αυστρία από τη Σάλτσμπουργκ, όμως έφεραν τούμπα το ματς με τα γκολ των Μπελότι και Ντιμπάλα, και τα δύο στο πρώτο 45λεπτο.

Τέλος, στο δεύτερο ματς που κρίθηκε στα πέναλτι, η Σαχτάρ στάθηκε πιο ψύχραιμη στη διαδικασία και απέκλεισε τη γαλλική Ρεν, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0).

*Το ρεπορτάζ των αγώνων στις 19.45 ΕΔΩ

Europa League

Μονακό – Λεβερκούζεν  2-3, 3-5 πεν [3-2]
Ναντ – Γιουβέντους  0-3  [1-1]
Αϊντχόφεν – Σεβίλλη  2-0  [0-3]
Μίντιλαντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  0-4  [1-1]
Ουνιόν Βερολίνου – Άγιαξ  3-1 [0-0]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα  2-1 [2-2]
Ρόμα – Σάλτσμπουργκ 2-0 [0-1]
Ρεν – Σαχτάρ Ντονέτσκ  1-0, 4-5 πεν [1-2] στην παράταση

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα


Δεν τα κατάφερε η Τράμπζνοσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη. Οι Τούρκοι όφειλαν να υπερασπιστούν το 1-0 στην Τραπεζούντα, όμως η έμπειρη Βασιλεία δεν τους…χαρίστηκε και ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Ζεκίρι στις καθυστερήσεις, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να δίνει το προβάδισμα στους Ελβετούς στο 77′. “Μοιραίος” ο Μπακασέτας, αστόχησε σε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Η Μπράγκα ξεκίνησε ιδανικά στο Artemio Franchi και πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 34 λεπτών, βάζοντας…φυτίλια στη Φιορεντίνα, όμως οι Ιταλοί συνήλθαν γρήγορα και όχι μόνο σκόραραν αλλά έκαναν και την ανατροπή για το τελικό 3-2.

Πρόκριση στα προημιτελικά και για τη Λεχ Πόζναν, χάρη στο γκολ του Μίκαελ Ίσακ στο 62ο λεπτό, με τη Μπόντο Γκλιμτ να έχει σημαντικές ευκαιρίες να στείλει το ματς στην παράταση, ενώ η Γάνδη χρειάστηκε τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την σκληροτράχηλη Καραμπάκ.

*Το ρεπορτάζ των αγώνων στις 19.45 ΕΔΩ

Conference League

Ντνίπρο – ΑΕΚ Λάρνακας  0-0 [0-1]
Παρτιζάν – Σέριφ Τιράσπολ  1-3 [1-0]
Κλουζ – Λάτσιο  0-0  [0-1]
Άντερλεχτ – Λουντογκόρετς  2-1, 3-0 πεν  [0-1]
Λεχ Πόζναν – Μπόντο Γκλιμτ  1-0 [0-0]
Φιορεντίνα – Μπράγκα  3-2 [4-0]
Βασιλεία – Τράμπζονσπορ  2-0 [0-1]
Γάνδη – Κάραμπακ 1-0, 5-3 πεν [0-1]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected