Κατηγορίες
Αθλήματα

Περίπατος Μεντβέντεφ προς τον 3ο σερί τίτλο του (vids)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχασε μόλις τέσσερα games από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον μεγάλο τελικό του φετινού Dubai Tennis Championships και “εκθρόνισε” τον περυσινό πρωταθλητή στο ΑΤΡ 500 τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να κατακτήσει τον 3ο σερί τίτλο του στο Tour.

Στον ρωσικό “εμφύλιο”, ο 27χρονος πέτυχε την 14η συνεχόμενη νίκη του και για 3η διαδοχική εβδομάδα, στέφθηκε πρωταθλητής σε ΑΤΡ τουρνουά, μετά από τους θριάμβους του σε Ρότερνταμ (ΑΤΡ 500) και Ντόχα (ΑΤΡ 250).

Όπως αναφέρει το tennis24, χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά, για να κάμψει την αντίσταση του Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-2, 6-2 και να κατακτήσει τον 18ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, στον 30ο τελικό που αγωνίστηκε.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του θεσμού ο Μεντβέντεφ στο Ντουμπάι, παίζοντας φοβερό τένις για ακόμη μια φορά, λίγες ώρες μάλιστα, μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί του Νο1 κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον ημιτελικό.

Σέρβιρε εννέα άσους, έβγαλε από το μανίκι του 27 winners και υπέπεσε μόλις σε έξι αβίαστα λάθη, για να φτάσει στην επικράτηση, χωρίς να απειληθεί καν με break point από τον Ρούμπλεφ.

Μπορεί ο περυσινός πρωταθλητής στο τουρνουά, να μετρούσε εννέα συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση μέχρι τον φετινό τελικό, όμως ο Μεντβέντεφ, φρόντισε να του τερματίσει το σερί με εμφατικό τρόπο.

Ο πρώην Νο1 και νυν Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε στη νίκη με 4/7 break points και κερδίζοντας 32/40 πόντους πίσω από το σερβίς του, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του στους φετινούς ΑΤΡ τελικούς του (3-0 πλέον).

Ούτε set έχασε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Μεντβέντεφ, που μετράει συνολικά 14 συνεχόμενα κερδισμένα και έχει φτάσει το ρεκόρ νικών-ηττών του, στο 19-2 μέσα στο 2023.

Τη Δευτέρα (6/3), μάλιστα, θα κερδίσει μια θέση στον πίνακα της ΑΤΡ και θα φτάσει στο Νο6, αφήνοντας πίσω του τον Ρούμπλεφ (Νο7).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected