Κατηγορίες
Super League 2

Επιστροφή στη δράση με σπουδαίο “διπλό” στη Βέροια για τον Διαγόρα

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ο Διαγόρας Ρόδου.

Παρά το μακρινό ταξίδι από το Νησί των Ιπποτών, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου επικράτησε με 2-0 της Βέροιας στην ομώνυμη πόλη της Ημαθίας και έκανε σημαντικό βαθμολογικό “άλμα” ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη πλευρά, η “Βασίλισσα” παρουσίασε μέτρια εικόνα, με πολλά λάθη στην άμυνα, ενώ ελάχιστες ήταν οι φορές που απείλησε την εστία του Μπίντση.

Το φιλμ

Στο ξεκίνημα του ματς, η Βέροια θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της, ωστόσο οι πολλές διακοπές δεν της επέτρεψαν να το πράξει.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Διαγόρα και συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό, όταν ο Λούκιτς πλαγιοκόπησε από τα δεξιά, σούταρε δυνατά και ο Βενετικίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά της “Βασίλισσας” να απειλήσει. Ο Μπίντσης πρόλαβε τη μπάλα πριν ο Παπαχρήστος γίνει απειλητικός, όμως αυτή κατέληξε στον Μπουόλι ο οποίος δεν μπόρεσε από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 25′ ο Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Τσιαντούλα ο οποίος έπιασε το σουτ και ο Περδίκης έβαλε σωτήρια την προβολή προ της εστίας.

Η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 31′ ήταν η σειρά του Μανιά να απειλήσει, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του δραστήριου Λούκιτς, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 38′ ξανά ο Διαγόρας στο προσκήνιο, το σουτ του Αντεσίνα μπλόκαρε ο Βενετικίδης, ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ήταν η σειρά του Σταμένκοβιτς να απειλήσει, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την ίδια φόρα ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ρόδου, όταν ο Αντεσίνα σέντραρε από αριστερά, ο Μανιάς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Η υπεροχή του Διαγόρα καρποφόρησε στο 54′ όταν ο Σταμένκοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά τον Βενετικίδη και έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Βέροια, στο 61′ ο Γιανναράκης εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά του τις λάθος τοποθετήσεις των γηπεδούχων και με πλασέ “έγραψε” το 0-2.

Η “Βασίλισσα” προσπάθησε να απειλήσει στο 64′ και λίγο έλειψε να μειώσει αλλά ο Μπελεβώνης δεν κατάφερε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η τελευταία φάση ανήκει στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 90+3′ σε σουτ του Γιουκούδη που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βέροια (Σπύρος Μπαξεβάνος) : Βενετικίδης, Παπαχρήστος, Ντουμάνης (77′ Μουχάλης), Στίκας, Περδίκης, Μπλέτσας, Μπουκουβάλας (77′ λ.τ. Ζιώγας), Γιουκούδης, Μπελεβώνης (65′ Ελευθεριάδης), Κασέμι (55′ Ιωάννου), Μπουόλι

Διαγόρας Ρόδου (Κώστας Βελιτζέλος) : Μπίντσης, Γιανναράκης, Γκρόζντανιτς, Τάτσης, Μαγκάκης, Καραμάνης, Τσιαντούλας (82′ Μπλάνκο), Λούκιτς, Σταμένκοβιτς, Αντεσίνα (73′ Παραστατίδης), Μανιάς (73′ Βουργουντζής)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected