Κατηγορίες
Διάφορα

Ελλάδα, η μοναδική χώρα που ακόμη και σήμερα ισχύουν μέτρα για τον Covid-19 : Εισήγηση (επιτέλους) να καταργηθούν!

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

“Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν”.

Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων. Δηλαδή έρχεται τέλος στην 5ημερη αναρρωτική άδεια, καταργούνται οι μάσκες παντού και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -εκτός από νοσοκομεία- αλλά και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ κάθε βδομάδα.

Ωστόσο, παραμένει η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected