Basket

Μεγάλη νίκη του Προμηθέα στην Αγγλία, με τρομερό Κάουαν! (vid)

O Προμηθέας Πάτρας πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στην Αγγλία απέναντι στους Λόντον Λάιονς, επικράτησε με 93-89 έχοντας τον Κάουαν σε τρομερή βραδιά και συνεχίζει να παλεύει για μία θέση την πρώτη τετράδα του Β’ ομίλου του EuroCup.

Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο μέρος ο Προμηθέας, το έκανε στο δεύτερο και μάλιστα παίρνοντας άριστα! Οι Πατρινοί ήταν εξαιρετικοί στο εικοσάλεπτο της επανάληψης, με τον Κάουαν να σταματά στους 26 πόντους, σημειώνοντας και double-double με 11 ασίστ! Έτσι, επικράτησαν με 93-89 επί των Λόντον Λάιονς στην Αγγλία, ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 10-6 και συνεχίζουν να κυνηγούν μία θέση στην πρώτη τετράδα του δεύτερου ομίλου του EuroCup, με στόχο το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Ο Προμηθέας δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση. Οι Άγγλοι έβρισκαν εύκολα τρόπους να «διασπάσουν» την άμυνα των Πατρινών και έτσι στο 9’ είχαν αποκτήσει προβάδισμα δέκα πόντων (25-15). Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, η ελληνική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει (27-27), ωστόσο οι Λόντον Λάιονς ξέφυγαν και πάλι στο σκορ, φτάνοντας στο +9 (42-33) 4’39’’ πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Χριστόπουλου έβγαλαν, όμως, εκ νέου αντίδραση μέχρι να οδηγηθούν στα αποδυτήρια, μειώνοντας την απόσταση στο καλάθι, με το σκορ στο 50-48.

Στην επανέναρξη τα δεδομένα άλλαξαν άρδην! Ο Προμηθέας ήταν εκπληκτικός και με σερί 15-0, μετέτρεψε το 57-56 στο 24’ σε 57-71 στο 27’. Με «φτερά» στα πόδια, πλέον, οι Πατρινοί δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Δύο λεπτά πριν το φινάλε, είχαν «αέρα» οκτώ πόντων και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Παρά το «άσχημο» κλείσιμο του παιχνιδιού, που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η διαφορά, ήταν αρκετά δύσκολο να αλλάξει κάτι δραματικά και έτσι έφυγαν από την Αγγλία με μία σπουδαία νίκη (89-93).

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 50-48, 65-74, 89-93

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected