Κατηγορίες
Αθλήματα

World Parasnowboard: 9ος ο Πετράκης στο Snowboard Cross, 10os στο Banked Slalom

Στην 9η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παρά Χιονοσανίδας (World Para Snowboard Championships FIS – La Molina) τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Πετράκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρα-Χιονοσανίδας (κατηγορία SB-UL), στο Snowboard Cross, παρόλο που στον προκριματικό πήρε την 7η θέση.

Μετά το τέλος των αγώνων μίλησε στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ για τις συνθήκες της κούρσας αλλά και τους στόχους του: “Επικρατούσε πολύ ζέστη γενικότερα με αποτέλεσμα το χιόνι να επηρεάσει πολύ τον αγώνα. Αν δεν υπήρχε μια πτώση σίγουρα θα το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Αλλά και πάλι για πρώτο αγώνα της χρονιάς σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα η εικόνα μας ήταν εξαιρετική!”, επισήμανε ο Βεροιώτης αθλητής του “Εν Σώματι Υγιεί”.

10ος στο Dual Banked Slalom

Στο δεύτερο αγώνισμα που συμμετείχε ο Πετράκης, το οποίο διεξήχθη μια μέρα νωρίτερα από τον προγραμματισμό, ο αθλητής του Εν Σώματι Υγιεί δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και περιορίστηκε στην 10η θέση. Ο Πετράκης αγωνίστηκε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας και συνοδευόταν από τον προπονητή του Κωνσταντίνο Αλμπανίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Παρά Αλπικού Σκι (19-29/1/2023), αλλά αναβλήθηκε για τον Μάρτιο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών (αέρας και χαμηλές θερμοκρασίες) σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIS).

Πηγή: eaom-amea.gr

loading...
error: Protected