Super League 1

Η ΑΕΚ είπε το στερνό αντίο στον μεγάλο Μίμη Παπαϊωάννου

Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα.

Ο τεράστιος Μίμης Παπαϊωάννου αναπαύεται από σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου, έχοντας πάρει μαζί του στο τελευταίο ταξίδι του, όλη την αγάπη και την ευγνωμοσύνη.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η σορός του αγαπημένου αρχηγού είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη σκιά της OPAP ARENA, στη γειτονιά που ο Μίμης Παπαϊωάννου μεγαλούργησε για 17 ολόκληρα χρόνια.

Χιλιάδες κόσμου, παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι, οπαδοί της ΑΕΚ κάθε γενιάς αλλά και όλων των ομάδων, απηύθυναν το ύστατο χαίρε σε έναν αθλητή που ξεχώρισε όχι μόνο για την ποδοσφαιρική κλάση του, αλλά και για ήθος και την προσωπικότητά του και αποτέλεσε κόσμημα και καύχημα για την ΑΕΚ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώθηκε για χάρη του Μίμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Ελλάδας. Η ΑΕΚ ήταν όλη εκεί, με επικεφαλής τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας Δημήτρη Μελισσανίδη και σύσσωμη τη διοίκηση της ΠΑΕ, τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου και εκπροσώπους των τμημάτων, αλλά και αντιπροσωπία της ΚΑΕ, ενώ μέσω στελεχών και παλαίμαχων εκπροσωπήθηκαν και άλλες ομάδες της χώρας.

Εκτός από τον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως, το τελευταίο αντίο στον αιώνιο αρχηγό της ομάδας θέλησαν να πουν δεκάδες πρόσωπα και από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Άλλωστε, του τελευταίου αποτέλεσε και ο ίδιος μέλος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 2 το μεσημέρι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ και ακολούθησε η ταφή στο Μαρκόπουλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected