Κατηγορίες
Super League 1

Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό, παραμένει στο “κόλπο” του τίτλου

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Ολυμπιακό, που δεν πτοήθηκε από το γκολ του ΠΑΟΚ στο “Καραϊσκάκης” και πήρε τη νίκη που τον κρατά…ζωντανό στη διεκδίκηση του τίτλου. Χωρίς πνοή ο ΠΑΟΚ, προδόθηκε από τα λάθη του και μένει ουσιαστικά εκτός του ενός από τους δύο στόχους της φετινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα τρίποντα στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, επικρατώντας 3-1 του ΠΑΟΚ στο Φάληρο με ανατροπή. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 22′ με τον Μπράντον Τόμας, ενώ ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το τρίποντο με σκόρερ τους Μπακαμπού (59′), Μασούρα (78′) και Ελ Αραμπί (87′ πεν).

To φιλμ

Με μανία μπήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς εφαρμόζοντας ασφυκτική πίεση αρκετά ψηλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια σειρά σημαντικών ευκαιριών στα πρώτα 20 λεπτά του ντέρμπι! Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς η μπάλα έμεινε “ζωντανή” έξω απ’ την περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από διεκδίκηση ψηλά και ο Πεπ Μπιέλ δοκίμασε το αριστερό του πόδι. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι!

Στο 7′ οι γηπεδούχοι αναζήτησαν το γκολ μέσα από φάση διαρκείας, αλλά δεν τα κατάφεραν. Mετά από πίεση ψηλά ο Μπακαμπού πάσαρε για τον Εμβιλά κι εκείνος για τον Βαλμπουενά, ο οποίος προτίμησε ατομική ενέργεια μέσα απ΄τη μεγάλη περιοχή και κόπηκε. Στη συνέχεια ο Ροντινέι βρήκε έξοχα τον Μπιέλ, ο οποίος δοκίμασε σουτ αλλά κόπηκε. O Ολυμπιακός δε σταμάτησε εκεί και είχε νέα ευκαιρία με καλό σουτ του Βαλμπουενά με την μπάλα να περνάει εκτός στόχου.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε με καλό μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 8′, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Στο 11′ ο Κουλιεράκης είδε κίτρινη κάρτα, μετά το μαρκάρισμα στον Μπακαμπού ο οποίος έφευγε με ταχύτητα στην κόντρα. Στο 13′ ο Ροντινέι έβγαλε ωραία σέντρα στον Μπακαμπού, και ο Κογκολέζος πλάσαρε στην κίνηση, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και η μπάλα πέρασε “βασανιστικά” εκτός γραμμής.

Στο ίδιο λεπτό ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα και με ανοικτό γήπεδο μπροστά του σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. Δίπλα του ήταν αμαρκάριστος ο Μπακαμπού. Στο 17′ ο Εμβιλά βρήκε ωραία τον Μπακαμπού, ο οποίος στόπαρε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι. Ο επόπτης άμεσα ακύρωσε το γκολ ορθά ως offside.

Στο 19′ ο Φορτούνης σούταρε δυνατά έξω απ’ την περιοχή και φάνηκε να αιφνιδιάζει τον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε όπως όπως με την μπάλα να καταλήγει στον Μπακαμπού. Ο Κογκολέζος έκανε κακό κοντρόλ και ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Στο replay φάνηκε πως ο Μπακαμπού ήταν σε θέση offside.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου και σκόραρε μετά τις συνεχόμενες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη του στιγμή στο ματς! Στο 22ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς πάσαρε έξοχα από δεξιά στον αφύλακτο Σάστρε, ο οποίος είχε τον χρόνο να ζυγίσει την μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας! Εκείνος με ωραία προβολή σκόραρε για τον ΠΑΟΚ. Ήταν το πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα και δέκατο συνολικά στη σεζόν για τον Ισπανό στράικερ.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βγάλει την ίδια ενέργεια με το ξεκίνημα του ντέρμπι και μάλιστα οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν και σε δεύτερο τέρμα. Στο 29′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε χώρο στον άξονα και σούταρε, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια άκρως θεαματική επέμβαση!

Στο 36′ ο Βαλμπουενά δέχτηκε την μπάλα από δεξιά και πολύ γρήγορα στόχευσε τον Μπακαμπού στην περιοχή, εκείνος πήρε καλή δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Ο Ολυμπιακός έχασε την τελευταία μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Μπακαμπού κέρδισε εναέρια μονομαχία και η μπάλα πέρασε στον Μπιέλ, ο οποίος άμεσα πάσαρε στον Ρέαμπτσιουκ, με τον Μολδαβό να έχει βρεθεί σε εξαιρετική θέση στην περιοχή και αριστερά. Ο αριστερός οπισθοφύλακας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλα στο 53%, είχε 14 σουτ, εκ των οποίων τα 5 στον στόχο, τα 4 εκτός, ενώ 5 μπλοκαρίστηκαν. Ο ΠΑΟΚ είχε 3 σουτ, όλα εντός στόχου. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο passing game, οι Θεσσαλονικείς πιο αποτελεσματικοί στις ατομικές μονομαχίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τον Ολυμπιακός να σκοράρει με όμορφη ενέργεια του Μπακαμπού. Στο 47′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπα έπιασε “αέρα” και ο Σωκράτης πλάσαρε άστοχα. Στο 51′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από δεξιά και ο Ράφα Σοάρες σε πρώτο χρόνο πάσαρε για τον Ντάγκλας Αουγκούστο. Εκείνος σούταρε άμεσα με το εξωτερικό και ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε ακόμα μια σπουδαία επέμβαση.

Στο 57′ ο Σωκράτης αποχώρησε με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Παπέ Σισέ. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πέτυχε ένα απίθανο γκολ στο 59′! Ο Κογκολέζος φορ δέχτηκε πάσα απ’ τον Ρέαμπτσιουκ από αριστερά και έξω απ’ την περιοχή, ρόλαρε και εκτέλεσε υπέροχα για το 1-1! Τα 15 γκολ έφτασε ο Σεντρίκ Μπακαμπού στη σεζόν, όλα στο πρωτάθλημα. Στο 60′ ο Βαλμπουενά αποχώρησε, στη θέση του πέρασε ο Χάμες.

Ο Χουάνγκ άνοιξε έξυπνα στη γραμμή από δεξιά στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σέντραρε και ο Χάμες πήρε αδύναμη κεφαλιά, ο Κουλιεράκης απομάκρυνε λανθασμένα και τροφοδότησε άθελα του τον Μασούρα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε με κεφαλιά! Ήταν το πέμπτο γκολ του Μασούρα στη σεζόν.

Στο 84′ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Ζίβκοβιτς εντός περιοχής! On field review απ’ τον διαιτητή που έδωσε πέναλτι μέσω VAR. Ο Ελ Αραμπί δοκίμασε να σκοράρει με εκτέλεση “Πανένκα”, ο Κοτάρσκι βρήκε την μπάλα με το πόδι, αλλά δε σταμάτησε την πορεία της προς το τέρμα του ΠΑΟΚ! Τα 9 γκολ έφτασε ο Μαροκινός φέτος.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό) : Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ρόντινεϊ, Μπα, Παπασταθόπουλος (59′ λ.τ. Σισέ), Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Μπιέλ (79′ Μασούρας), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Φιλίπε Σοάρες (81′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ), Ζίβκοβιτς (89′ Ρικάρντο), Τάισον (68′ Ελ Καντουρί), Μπράντον (69′ Ολιβέιρα)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Βόλος – ΑΕΚ  0-1
Άρης – Παναθηναϊκός  0-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  3-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 29 20 6 3 39 12 27 66
2 ΑΕΚ 29 21 3 5 53 14 39 66
3 Ολυμπιακός 29 18 9 2 61 17 44 63
4 ΠΑΟΚ 29 16 9 4 46 20 26 57
5 Άρης 29 12 5 12 41 29 12 41
6 ΝΠΣ Βόλος 29 11 7 11 31 42 -11 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected