Αθλήματα

Ο Φριτς σταμάτησε το σερί του Τσιτσιπά στο Μονακό (vid)

O Τέιλορ Φριτς χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά, αλλά και να παραχωρήσει μόλις 6 games στον δις πρωταθλητή του Rolex Monte Carlo Masters, Στέφανο Τσιτσιπά επικρατώντας με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά για 1η φορά στην καριέρα του.

Όπως αναφέρει το tennis24, για τον Νο10 του κόσμου αυτή ήταν η 23η νίκη μέσα στη σεζόν (22-6), η 1η απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας σε χωμάτινη επιφάνεια, αλλά και η 1η κόντρα στον Τσιτσιπά από τον οποίον είχε χάσει και στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κάνει το 13-0 στο Μόντε Κάρλο, ενώ διατήρησε την…αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην κερδίζει στο τουρνουά όταν βρίσκεται πίσω στα set έχοντας 3 σερί ήττες.

Ο Φριτς τελείωσε το παιχνίδι με 17 winners και 15 αβίαστα λάθη, ήταν συνεπής από τη θέση του service παραχωρώντας μόλις 5 πόντους πίσω από το 1ο service (20/25) με το ποσοστό του να φτάνει το 80%, ενώ ήταν εξαιρετικό και στις περιπτώσεις που χρειάστηκε δεύτερο service με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει το 70% (14/20).

Το ξεκίνημα της αναμέτρηση ήταν αρκετά…σοκαριστικό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μέσα σε μόλις 15 λεπτά ήταν πίσω με 4-0 games, έχοντας δεχθεί δύο break-points. Χωρίς τη βοήθεια του πρώτου service (58%), αλλά και με αρκετά προβλήματα στο δεύτερο, στο οποίο ο Φριτς επιτέθηκε από την αρχή του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στα set για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο μετά από δύο χρόνια!

Από την άλλη ο Φριτς κρατούσε εύκολα το service του παραχωρώντας μόλις δύο πόντους (από έναν σε πρώτο και δεύτερο service) φτάνοντας σε εύκολα hold, αλλά και στην κατάκτηση του set μετά από μισή ώρα κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς έδειξε βελτίωση στο service του ξεκινώντας με love-game (1-0), ωστόσο τα λάθη επανήλθαν λίγο αργότερα με τον Φριτς να τα εκμεταλλεύεται και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές τοποθετήσεις που είχε, ο Αμερικανός βρήκε ένα ακόμα break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3, με τον Τσιτσιπά όμως να βγάζει αντίδραση σε εκείνο το σημείο παίρνοντας πίσω το χαμένο του service με το πρώτο του break-point στον προημιτελικό ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Τα…καταστροφικά service-games δεν είχαν τελειώσει για τον Τσιτσιπά, ο οποίος με τρία σερί τραγικά αβίαστα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Φριτς για νέο break με τον Αμερικανό να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με 5-4 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε με ένα εύκολο hold.

Στα ημιτελικά του Μ. Σαββάτου ο Φριτς θα αντιμετωπίσει τον φιναλίστ του 2021, Αντρέι Ρούμπλεφ, που νωρίτερα επικράτησε του Γερμανού Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected