Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Οι Ιταλοί πίνουν νερό στο όνομα της Αναστασίας Σπυριδωνίδου! (photos+vid)

Ένα κορίτσι μετράει τα… άστρα στην Ιταλία. Και έχει κάνει τους Ιταλούς να βλέπουν… αστράκια με τις εμφανίσεις της. Ναι, η πρώτη σκόρερ στη Serie B είναι Ελληνίδα και… βροντοφωνάζει στους “μακαρονάδες” ότι το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται για “εκτόξευση”.

Η Αναστασία Σπυριδωνίδου είναι από τα πιο “καυτά” ονόματα στο ιταλικό γυναικείο ποδόσφαιρο και η πιο αξιόπιστη επιθετικά λύση της Εθνικής ομάδας. Κι όμως, όσο και αν έχει προκαλέσει… θόρυβο στην Ιταλία με τα 25 γκολ που έχει σημειώσει με την Τερνάνα στη Serie B, άλλο τόσο την “αγνοεί” η μεγαλύτερη μερίδα των ελλήνων φιλάθλων. Γιατί το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο δεν “πουλάει”. Ακόμα.

Σαν να αχνοφαίνονται όμως οι ακτίδες του… ήλιου, σαν να αρχίζει η ανατολή του και στα μέρη μας. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κάνει νέα αρχή, με άξιες εκπροσώπους του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου στο εξωτερικό και με απίθανες σεζόν, όπως αυτή που διανύει η Αναστασία Σπυριδωνίου στην Τερνάνα και τη Serie B, όλα είναι πιθανά. Και εφικτά.

Από τη Βέροια στα γήπεδα της Ιταλίας
Η διαδρομή της Αναστασίας Σπυριδωνίδου στο γυναικείο ποδόσφαιρο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Κοριτσόπουλο άρχισε να κλωτσά τη μπάλα στον Άγιο Γεώργιο με τον πατέρα της και έβαζε κάτω τα μεγαλύτερα αγόρια. Ακολούθησε ο νεοσύστατος τότε Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, όμως ήταν πια θέμα χρόνου η μεγάλη μεταγραφή. Αρχικά στον Άρη, στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ και στα 22 της χρόνια ήρθε το μεγάλο βήμα στην Ισπανία και τη Σαραγόσα.

“Σχολείο” η “θητεία” της εκεί, όπως και στον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Ο covid της διέλυσε – προσωρινά – τα όνειρα και ήρθε η επιστροφή στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Για λίγο. Ο στόχος του εξωτερικού ήταν πάντα εκεί και η Αναστασία τον κυνήγησε. Τόλμησε και πέτυχε.

“Μοναχική η ζωή στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο να είσαι μακριά από το σπίτι σου, την οικογένεια σου”, λέει η διεθνής επιθετικός στο novasports.gr. Ένα στήριγμα το είχε, Ελληνίδα συμπαίκτρια και μια ομάδα, τη Μπάρι, η οποία της πρόσφερε όλα όσα είχε στερηθεί στην Ελλάδα.

“Δεν μου φάνηκε μεγάλη διαφορά, αν και δυσκολεύτηκα στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα μου. Έμαθα τη γλώσσα, προσαρμόστηκα”, θυμάται η Αναστασία για τις πρώτες μέρες της στην Ιταλία και προσθέτει: “Μας παρέχουν τα πάντα και αυτό μου έχει λύσει τα χέρια. Όλα κινούνται σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια είναι θέμα της ομάδας και εμείς το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το ποδόσφαιρο”. Αυτή και αν είναι χαοτική διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα!

Μετά την Μπάρι, η Τερνάνα. Και τα γκολ. Τα πολλά γκολ! Κι όμως, η Αναστασία σκέφτηκε ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι όταν έφυγε η αγαπημένη της γιαγιά. Σε αυτή αφιερώνει κάθε της γκολ. Με τη γροθιά σφιγμένη, ψηλά στον ουρανό, Με το δαχτυλίδι της στο χέρι να της δίνει δύναμη…

Οι Ιταλοί… παραμιλούν με τα κατορθώματα της Αναστασίας Σπυριδωνίδου και οι “μεγάλες” της Serie A την παρακολουθούν πλέον στενά. Ήταν να μην γίνει η αρχή!

“Μπορώ να πω ότι έχω μπει σε επαγγελματικό πλαίσιο. Στεναχωριέμαι για τις αθλήτριες στη χώρα μας, έχω περάσει από αυτή τη θέση. Δηλαδή να εργάζεσαι κάπου αλλού και παράλληλα να παίζεις ποδόσφαιρο για να μπορείς να ζήσεις. Μπαίνω στη θέση τους. Είμαι πιο άνετα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προβληματιστώ. Στεναχωριέμαι για τις αθλήτριες. Ξέρω πως είναι αλλά βλέπω και την άλλη όψη. Επηρεάζονται πολύ οι αθλήτριες όταν πρέπει να δουλεύουν το πρωί και το απόγευμα να παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που σε προβληματίζει και σε στενοχωρεί”, ψελλίζει με μισή φωνή η Αναστασία Σπυριδωνίδου. Γιατί έζησε τα δύσκολα. Τα πολύ δύσκολα. Αυτά που βιώνουν σε καθημερινή βάση δεκάδες ποδοσφαιρίστριες στη χώρα μας.

Λατρεύει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θαυμάζει τον Χάαλαντ και στην Τερνάνα είναι το πρώτο… “βιολί”. Αλλά “μαύρη πέτρα” δεν ρίχνει πίσω της: “Δεν μπορώ να το πω, γιατί δεν ξέρω πως θα έρθουν τα πράγματα. Δεν λένε να μην κάνεις σχέδια; Όσο περνάει η μπογιά μου και όσο μπορώ θα παραμείνω στο εξωτερικό. Αν μπορώ και όσο μπορώ”.

Η… τρελή σεζόν της Αναστασίας Σπυριδωνίδου δεν περιορίστηκε στην Ιταλία. Έφερε την επιθετική της “αύρα” και στα μέρη μας, καθώς με τρία δικά της γκολ η Εθνική Ελλάδας κέρδισε την Κροατία και έφερε μια ισοπαλία με τις Βαλκάνιες στα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια, δείχνοντας ότι – Κατηκαρίδη παρόντος – κάτι έχει αλλάξει και στη “Γαλανόλευκη”.

“Είμαι σίγουρη ότι αν δουλέψουμε, έχουμε και ένα προπονητή που μας πιστεύει, θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε με την καθοδήγηση του. Δεν λείπει το ταλέντο. Ούτε η θέληση, ούτε το πάθος. Πλέον έχουμε αποκτήσει εμπειρίες και είναι κάτι που μας βοήθησε, ώστε να μεταφέρουμε όσα έχουμε κερδίσει από την παρουσία μας στις ομάδες και στην Εθνική. Με δουλειά και υπομονή θα πορευτούμε”, λέει η κορυφαία σκόρερ της Serie B. Kαι ποιος ξέρει; Ίσως δούμε τη “Γαλανόλευκη” να κυματίζει και σε μια τελική φάση: “Είναι ένα όνειρο που θέλουμε να το υλοποιήσουμε. Κάθε αθλητής το θέλει. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο”, εύχεται η Αναστασία και εμείς μαζί της!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected