Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Είχε τις ευκαιρίες η Μπάγερν, είχε όμως και…βαρύ φορτίο από το πρώτο ματς (vid)

Μπορεί η Μπάγερν να είχε σημαντικές ευκαιρίες να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ, η Σίτι όμως είχε ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό σκορ από το πρώτο ματς.

Το 3-0 του Μάντσεστερ είχε κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, με τη Σίτι να διαχειρίζεται άνετα τη ρεβάνς με την Μπάγερν (1-1) και να κλείνει ραντεβού στα ημιτελικά του Champions League με τη Ρεάλ για δεύτερη σερί σεζόν.

Η φετινή Μάντσεστερ Σίτι δεν αστειεύεται! Με προίκα το 3-0 στο «Etihad», η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν αγχώθηκε στιγμή στο Μόναχο όπου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μπάγερν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Εκεί την περιμένει η Ρεάλ για δεύτερη σερί σεζόν, μόνο που φέτος οι «Πολίτες» θέλουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό.

Στο 57′ ύστερα από διαγώνιο σουτ του Κομάν που έβγαλε δύσκολα ο Έντερσον, η Σίτι βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση με βαθιά μπαλιά από την άμυνα, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ συνεργάστηκαν, ο Ουπαμεκανό γλίστρησε (!) όταν κινήθηκε προς τον Σκανδιναβό (θα βλέπει εφιάλτες ο Γάλλος…), ο οποίος μόνος του και πάλι προ του Σόμερ δεν συγχώρησε για το 0-1.

Με αυτό το γκολ, ο Χάαλαντ έφτασε τα έντεκα στη φετινή διοργάνωση και έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα στα 35 (σε μόλις 27 ματς!), ξεπερνώντας Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (σε 42) και, κυρίως, το αντίπαλο δέος του, Κιλιάν Μπαπέ (σε 54).

Ένα πέναλτι – καραμπόλα του Μανουέλ Ακάντζι, με την μπάλα να χτυπάει στο πόδι και μετά στο χέρι του, έδωσε την ευκαιρία στον Γιόσουα Κίμιχ να σημειώσει από την άσπρη βούλα το γκολ της τιμής για την Μπάγερν στο… ζευγάρι, ώστε τουλάχιστον να αποτραπεί η εντός έδρας ήττα (83’).

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ) : Ζόμερ, Κανσέλο (63′ Ντέιβις), Παβάρ (78′ Στάνισιτς), Ντε Λιχτ, Ουπαμεκανό, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Σανέ (64′ Μανέ), Μουσιάλα (72′ Μίλερ), Τσούπο-Μότινγκ (71′ Τελ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Ακάνζι, Άκε (67′ Λαπόρτ), Ντίας, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε (88′ Γουόκερ), Χάαλαντ (84′ Αλβάρεζ)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών

Τρίτη 18/4

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης  0-2  [0-2]
Νάπολι – Μίλαν  1-1 [0-1]

Τετάρτη 19/4

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι  1-1 [0-3]
Ίντερ – Μπενφίκα  3-3 [2-0]

*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected