Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαίες επιτυχίες από τους Έλληνες τενίστες

Στους “4” των διπλών του Πορτογαλικού Challenger στο Οέιρας πέρασε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, έχοντας για παρτενέρ του τον Ολλανδό Σαντέρ Αρέντς.

Μετά την πρόκριση επί των Βιγιάι Σούνταρ Πρασάνθ (Ινδία) και Αρτέμ Σιτάκ (Αυστραλία) με 6-4, 3-6, 10-6, στο πλαίσιο της φάσης των “16” της διοργάνωσης, το Ελληνολλανδικό δίδυμο επικράτησε των Πολωνών Κάρολ Ντρουβιέφσκι και Σάιμον Βάλκοφ με 6-3, 7-6(6), έπειτα από μία ώρα και 42 λεπτά αγώνα.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το ζευγάρι του 22χρονου Έλληνα θα αντιμετωπίσει στους “4” είτε τους Πετρ Νούζα και Ίγκορ Ζελενέι, είτε τους Φράνκο Σκούγκορ και Βίκτορ Βλαντ Κόρνεα, με στόχο την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό.

Αττάλεια: Πρόκριση στις “8” για τη Λάκη

Δεύτερη διαδοχική νίκη στο κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων για την Μιχαέλα Λάκη, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (17-23/4) στην Τουρκία.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Σελίνα Ατάι με 6-2, 5-7, 6-0, μετά από δύο ώρες και 2 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία της στις “8”, όπου θα αντιμετωπίσει την συνομήλική της Τσέχα, αλλά και No1 του ταμπλό, Τζούλιε Στράπλοβα.

Στο 1ο set, αμφότερες ξεκίνησαν με 2 διαδοχικά break, κρατώντας το σκορ ισόπαλο μέχρι και το 4ο game (2-2), ενώ η πρώτη επιτυχημένη υπεράσπιση service ήρθε από την Λάκη στο αμέσως επόμενο, κρατώντας την 21χρονη Τουρκάλα στο μηδέν (3-2).

Η Μιχαέλα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δεν χάρισε τίποτα στην αντίπαλή της, κάνοντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, και έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή της αναμέτρησης (6-2).

Στο 2ο μέρος, οι ισορροπίες άλλαξαν εξ’ ολοκλήρου, μιας και η No. 1640 της ITF μπήκε πολύ καλύτερα στο κορτ, και με 4/4 κερδισμένα games “κλείδωσε” την ισοφάριση των set (4-0).

Παρόλα αυτά, η Λάκη μείωσε μέχρι το 7ο game, σβήνοντας το ένα από τα δύο break (4-3), ενώ στο 10ο game επανάφερε τις ισορροπίες του ματς στο ακέραιο (5-5).

Με νέο break, η Ατάι πέρασε εκ νέου μπροστά, ενώ με οριακή υπεράσπιση του service της έφτασε στο 1-1, και έστειλε το ματς στο decider (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική στον αγωνιστικό χώρο, και με ένα εντυπωσιακό σερί με 6/6 κερδισμένα games έφτασε στη νίκη, και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο στο 15αρι της Αττάλεια.

Σερβία: Πέρασε στα προημιτελικά η Παύλου

Πέρασε στους “8” του TF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων η Δήμητρα Παύλου, που διεξάγεται το διάστημα 17-23/4 στη Σερβία

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Νατάλιγια Σένιτς με 6-4, 6-3, μετά από μία ώρα και 43 λεπτά αγώνα, και θα παίξει με την Ελβετή Λέονι Κουνγκ, για να διεκδικήσει μια θέση στην τελική 4αδα της διοργάνωσης.

Στο 1ο set, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 6ο game, με τις δύο πλευρές να έχουν μοιραστεί από 2 break (3-3).

Με love game (40-0) η Παύλου πήρε ξανά προβάδισμα, και εν συνεχεία έσπασε για 3η φορά το service της Σέρβας, για να απέχει ένα μικρό βήμα για το προβάδισμα νίκης (5-3).

Στο 9ο game και η Σένιτς κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, κάνοντας το 3ο προσωπικό της break (5-4), όμως η Δήμητρα έσπασε ξανά το service της αντιπάλου της, για να κλείσει ιδανική την πρώτη στροφή του αγώνα (6-4).

Στο 2ο μέρος, από τη γραμμή του σερβίς ξεκίνησε η No. 7 του ταμπλό και το έκανε με επιτυχία, ενώ στο 2ο game έκανε ένα ακόμα break, για να διευρύνει τη διαφορά (2-0).

Η διαφορά παρέμεινε ίδια μέχρι το 6ο game, με τις δύο τενίστριες να προσθέτουν δύο νέα break στο ενεργητικό τους (4-2), ενώ στο αμέσως επόμενο η Παύλου με ένα μεγάλο hold έφτασε ένα βήμα μακριά από τη straight νίκη (5-2).

Σέρβιρε για να μείνει στο ματς η 20χρονη Σέρβα (5-3), όμως στο 9ο game η Ελληνίδα κράτησε την Σένιτς στους δύο πόντους, και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά (6-3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected