Κατηγορίες
Super League 1

Βρήκε…εμπόδιο κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός και τώρα “τελικός” στο Φάληρο

Δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, ωστόσο ισόπαλη αναδείχτηκε και η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. “Όλα για όλα” πλέον στο Φάληρο για τον τίτλο.

Το “τριφύλλι”, αν και προηγήθηκε 1-0, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τους πράσινους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Μαντσίνι ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ στο 86′.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει την Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να παίξει τα ρέστα του σε ένα ματς τίτλος για τους “πράσινους”.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον Μαντσίνι αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση αλλά εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο “δικέφαλος” σόκαρε τον Παναθηναϊκό με τον Μπράντον Τόμας να ισοφαρίζει σε 1-1 με ένα πανέμορφο γκολ.

To φιλμ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση στην κατάμεστη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μπαίνουν αποφασισμένοι στο ματς και να παίρνουν το προβάδισμα στο 9ο λεπτό.

Ένα κακό βολέ του Κοτάρσκι είχε ως συνέπεια την αμυντική ανισορροπία του ΠΑΟΚ, με τους «πρασίνους» να βγαίνουν άμεσα στην επίθεση και τον Μαντσίνι να κάνει το 1-0, ύστερα από πολύ ωραία μεταβίβαση προς τα πίσω από τον πεσμένο Σπόραρ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε τον ρυθμό, με τις αμέσως επόμενες μεγάλες στιγμές να προκύπτουν στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Αρχικά, στο 39′, ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε μία απίθανη επέμβαση εξ’ επαφής, σε προσπάθεια του Μπράντον Τόμας, για να έρθει η απάντηση του Παναθηναϊκού πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 44’ ο Ιωαννίδης έβγαλε την κάθετη για τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι «μιμήθηκε» τον αντίπαλο γκολκίπερ κι έκανε κι εκείνος με την σειρά του μία τεράστια επέμβαση, για να διατηρήσει το 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με ό,τι πιο αξιόλογο παρακολουθήσαμε μέχρι και το 55’, να είναι ένα μακρινό σουτ του Τσόκαϊ, που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Από εκεί και πέρα όμως, η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με το έναυσμα να έρχεται στο 58ο λεπτό, όταν ο Μπράντον Τόμας πήρε… ρεβάνς από τον Μπρινιόλι και με σουτ στην κλειστή του γωνία έκανε το 1-1, σηματοδοτώντας την 5η συνεχόμενη εξόρμηση του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με τον «Δικέφαλο» να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να απαντήσει ήρθε άμεσα. Νέα εκπληκτική μπαλιά του Ιωαννίδη, μιας και από αυτόν είχε ξεκινήσει το γκολ της ομάδας του, που έβγαλε τετ-α- τετ τον Μπερνάρ, που νικήθηκε από τον Κοτάρσκι ξανά.

Στη συνέχεια της φάσης, ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Κοτάρσκι βρήκε την απόκρουση της χρονιάς.

Οι «πράσινοι» πίεσαν και ο Μαντσίνι θέλησε να τους «λυτρώσει» στο 81ο λεπτό, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 83’ και τον Σένκεφελντ να αποβάλλεται για σκληρό φάουλ στον Τόμας στο 84’.

Το πράγμα δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο, με το τελικό 1-1 να αποτελεί την 3η συνεχόμενη φορά που ο ΠΑΟΚ δεν ηττάται στην Αθήνα από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκενφελντ, Μπερνάρ (74′ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Σπόραρ (62′ Πέρεθ), Ιωαννίδης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Λύρατζης (81′ Βιερίνια), Νάσμπεργκ, Κετζιόρα, Ελ Καντουρί (82′ Μπίσεσβαρ), Ζίφκοβιτς, Ντάντας (71′ Σβαμπ), Φιλίπε Σοάρες, Ολιβέιρα (28′ λ.τ. Μπράντον), Κωνσταντέλιας

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Άρης – Βόλος  4-2
ΑΕΚ – Ολυμπιακός  0-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  1-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 34 23 8 3 46 14 32 77
2 ΑΕΚ 34 24 5 5 63 16 47 77
3 Ολυμπιακός 34 19 10 5 68 24 44 67
4 ΠΑΟΚ 34 18 10 6 55 31 24 64
5 Άρης 34 15 5 14 53 38 15 50
6 ΝΠΣ Βόλος 34 11 7 16 35 60 -25 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected