Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Νταμπλ για τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, κατέκτησε και το Κύπελλο Ημαθίας!

Φέτος είναι η χρονιά του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας!

Η ομάδα του Χρήστου Ζαρογιάννη, λίγες μέρες μετά την απονομή για την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣ Ημαθίας, κατέκτησε και το Κύπελλο, στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη το Σάββατο (6/5) στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 2-1 της Βέροιας, χάρη στα γκολ των Μπουλάρι και Αργυρόπουλου και με το νταμπλ στη…φαρέτρα τους, μετρούν αντίστροφα για την εκκίνηση των μπαράζ ανόδου, στις 14/5 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Ευρωπού από το Κιλκίς.

Από την άλλη, θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα και στους πιτσιρικάδες του Τάσου Ανθυμιάδη, που έφτασαν μέχρι τον τελικό του θεσμού, μετά από μια αξιοθαύμαστη πορεία. Το γκολ της “Βασίλισσας” σημείωσε ο Σουπιάδης στο 87ο λεπτό.

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 9ο λεπτό, όταν ο Μουστάκας πλαγιοκόπησε την άμυνα από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Σαμιώτης δεν πρόλαβε τη μπάλα και μπλόκαρε ο Τσανασίδης.

Στο 15′ ο Μουστάκας έκανε ξανά την ίδια κίνηση από δεξιά, δοκίμασε το γύρισμα, ο Τασιόπουλος έκανε την προβολή, ο Μπουλάρι προσπάθησε να σημαδέψει προς την ανυπεράσπιστη εστία αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία χωρίς να βρεθεί κάποιος να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 19′ ο Μέγας Αλέξανδρος άνοιξε το σκορ. Ο Κουτσούκης έκανε την κάθετη πάσα προς τον Μπουλάρι, ο τελευταίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, ο Τσανασίδης προσπάθησε να απομακρύνει με σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Μπουλάρι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενό τέρμα να κάνει το 1-0.

Στο 27′ ο πολύ καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο Μέγας Αλέξανδρος είχε μια ακόμη καλή στιγμή, όταν ο Μουστάκας από δεξιά έκανε την πάσα στον Κουτσούκη, ο τελευταίος στόπαρε στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσανασίδη.

Στο 36′ έγινε αλλαγή ρόλων για τους “κυανόλευκους”, ο Κουτσούλης πάσαρε δεξιά στον Μουστάκα αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας.

Η…αχίλλειος πτέρνα της Βέροιας ήταν η αριστερή πλευρά της, εκεί όπου στο 40′ ο Μουστάκας έκανε ακόμη μια επέλαση, γύρισε παράλληλα στον Σαμιώτη, αλλά ο τελευταίος έπιασε αέρα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν με το δεύτερο γκολ, όταν ο Κουτσούκης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, αυτή κατέληξε στον Σαμιώτη αλλά το σουτ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Τσανασίδη που ίσως βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάκτυλα.

Στο 54′ οι “κυανόλευκοι” είχαν μια ακόμη ευκαιρία, όταν ο Κουτσούκης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Βέροιας, έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαμιώτης σούταρε με τη μία αλλά ο Χοχλιούρος έκανε τη σωτήρια προβολή.

Ένα λεπτό μετά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν δύο απανωτές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Ο Χοχλιούρος βρήκε στα αριστερά στον Φωτόπουλο, αυτός βρήκε τον Σουπιάδη, ο τελευταίος προσπάθησε να πλασάρει εξ επαφής, αλλά ο Μυλωνάς απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τασιόπουλος, ο Καρασαρίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας αλλά η κεφαλιά που έπιασε κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 81′ o Μπουλάρι βρήκε πολύ ωραία τον Χατζόπουλο, αυτός πάσαρε με τη μία στον αμαρκάριστο Αργυρόπουλο κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ “έγραψε” το 2-0.

Στο 84′ η Βέροια απείλησε με τη μείωση του σκορ, σε σουτ που επιχείρησε ο Φωτόπουλος αλλά ο Μυλωνάς απέκρουσε με υπερένταση. Στο 87′ όμως βρήκε το γκολ που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, όταν ο Χατζηπάντος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σουπιάδης ελίχθηκε ωραία στην κορυφή της μεγάλης περιοχής και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Μυλωνά για το 2-1.

Ακολούθησε ένα 10λεπτο πίεσης από πλευράς “Βασίλισσας”, με αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Μέγα Αλέξανδρου, χωρίς όμως το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Νησελίτη και Παζαρτζικλής. Τέταρτος διαιτητής ο κ. Παπαργυρίου

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (Χρήστος Ζαρογιάννης) : Μυλωνάς, Μουστάκας (46′ Δημητρούσης), Ράδης, Τζημογιάννης, Αργυρίου, Νιογκάνα (86′ Πίτος), Μουρατίδης (57′ Λουτζιανιώτης), Μπουλάρι, Χατζόπουλος, Κουτσούκης (69′ Λέκα), Σαμιώτης (69′ Αργυρόπουλος)

ΝΠΣ Βέροια (Τάσος Ανθυμιάδης) : Τσανασίδης, Χαβιαρόπουλος (80′ Αδαμίδης), Χοχλιούρος (64′ Τσιακίρης), Καρασαρίδης, Τασιόπουλος, Τούφας (80′ Καλφούντζος), Τάσο, Τέγος Α. (46′ Κετόγλου), Σουπιάδης, Φωτόπουλος, Λαφάρας (73′ Χατζηπάντος)

*φωτ. e-ptolemeos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected