Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού οπαδού της Millonarios που εκπλήρωσε το όνειρό του πριν πεθάνει με ευθανασία (vid)

Η Μιγιονάριος επικράτησε την περασμένη Τετάρτη εντός και εκτός γηπέδου. Η ομάδα ηγέτης του κολομβιανού ποδοσφαίρου επικράτησε με 3-1 της Alianza Petrolera σε ένα παιχνίδι στο οποίο έλαμψε ο Κοσταρικανός Χουάν Πάμπλο Βάργκας, αλλά η μεγάλη φιγούρα ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ. Ο οπαδός της ομάδας που ώθησε με την παρουσία του την ομάδα στη νίκη, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για εκείνον διαδικασία ευθανασίας που είχε προηγηθεί!

Ο Μιγκέλ Άνχελ πήγε στο El Campín, όπως τόσες φορές, στο παρελθόν, αλλά την Τετάρτη αλλά αντί να πάει απευθείας στις κερκίδες, πήγε πρώτα να εκπληρώσει το όνειρό του να συναντήσει τους παίκτες της ομάδας. Συνοδευόμενος από την οικογένειά του, ο Μιγκέλ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια, δέχτηκε θερμούς χαιρετισμούς από όλους τους παίκτες του συλλόγου οι οποίοι συγκινήθηκαν από την παρουσία του.

Η παρουσία του οπαδού και της οικογένειάς του κατέστη δυνατή χάρη στη διαχείριση της Paola Molano, μιας οπαδού πρεσβευτή που ήταν κάποτε μαζορέτα της ομάδας και η οποία σήμερα βρίσκεται στην κερκίδα ζώντας τα ματς ως οπαδός. Αφού ήρθε σε επαφή με το τμήμα μάρκετινγκ της Μιγιονάριος, ο Μιγκέλ μπόρεσε να βρεθεί κοντά σε όλους τους παίκτες.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή στα αποδυτήρια. Ήμασταν όλοι ήσυχοι, κανείς δεν ήθελε να πει μια λέξη. Είναι δύσκολο να βλέπεις έναν άνθρωπο έτσι και ακόμα περισσότερο εξαιτίας αυτού που μας είπαν ότι θα του συμβεί. Ο Μακάλιστερ είπε ότι πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι γι’ αυτόν, το τελευταίο του παιχνίδι, θα μας δει και θα του αφιερώσουμε αυτό το παιχνίδι: “Αν πρόκειται να μας αφήσει, ας μας αφήσει ευτυχισμένος”. Μερικές φορές παραπονιέσαι για μικρά πράγματα… αυτή η επίσκεψη μας άφησε ένα τεράστιο μήνυμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάμπλο Βάργκας, παίκτης της ομάδας, περιγράφοντας το πώς βίωσε αυτή την επίσκεψη.

Η δύναμη του ποδοσφαίρου

Εν μέσω συναισθηματικά φορτισμένων μηνυμάτων που ενέπνευσε η ιστορία του Μιγκέλ Άνχελ αναδείχθηκε ξανά η τεράστια επίδραση του ποδοσφαίρου στους φιλάθλους. «Συγκινηθήκαμε από αυτή την επίσκεψη- μας συγκίνησε πολύ, προφανώς λόγω της κατάστασης. Σας ευχαριστούμε για αυτή τη στιγμή που μας κάνει να ζούμε, την πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας», δήλωσε ο Χόρχε Αρίας, αμυντικός της ομάδας, στη μικτή ζώνη.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της κατάστασης του Μιγκέλ, η οικογένειά του ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφασή του να μην μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες. «Τώρα πρέπει να βάλουμε τον Μιγκέλ στις προσευχές μας και να σεβαστούμε τη δύσκολη στιγμή που έρχεται για τους αγαπημένους του», δήλωσε η Πάολα Μολάνο σε μια επιστολή που υπενθύμισε σε πολλούς ότι το ποδόσφαιρο είναι πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected