Κατηγορίες
Αθλήματα

Roland Garros: Πέρασε στον 3ο γύρο ο ουσιαστικός Τσιτσιπάς (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε για ένα σετ μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού Ρομπέρτο Καρβαγιές Μπαένα με 6-3, 7-6(4), 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 3ο γύρο του Roland Garros για 5η σερί χρονιά.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, Νο.5 στο ταμπλό, έκανε νωρίς το break στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 3-1, σώζοντας και ένα break point στο 4ο game. Με νέο break στο 9ο game το κατέκτησε με 6-3.

Και στο 2ο σετ είχε προηγηθεί με break στο 3-1 και στο 4-2, αλλά ο Ισπανός αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να μειώσει σε 3-2, αλλά και να ισοφαρίσει σε 4-4 αργότερα. Δεν μπλέχτηκε σε περιπέτειες ο Στεφ, που έδειξε την ανωτερότητά του στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Ακολούθησε ένα πολύ πιο χαλαρό 3ο σετ, στο οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής είχε back-to-back breaks κι έτσι προηγήθηκε με 4-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Ο Carballes Baena κατάφερε μόνο να αποφύγει το ενδεχόμενο bagel, μειώνοντας σε 4-1 και σε 5-2, με τον Στεφ να μην απειλείται καθόλου από το σερβίς και να “σφραγίζει” τη νίκη του στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η νίκη του επί του Ισπανού σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ έφτασε τις 20 νίκες συνολικά στο Roland Garros (20-6) και τις 29 στη φετινή του σεζόν (29-8).

Στον 3ο γύρο του παρισινού major, όπου θα βρεθεί για 5η διαδοχική χρονιά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Diego Schwartzman και Nuno Borges. Να σημειωθεί πως δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του σε 3ο γύρο στο Παρίσι και θα διεκδικήσει την 5η διαδοχική του είσοδο στη 16άδα.

*Tennisnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected