Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια νίκη και τίτλος στο Ότοτσεκ για Γραμματικοπούλου!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά ITF των 40.000 δολαρίων στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας επικρατώντας στον τελικό της Σλοβάκας Ρεμπέκα Σραμκόβα με 6-4, 6-4 μετά από μία ώρα και 39 λεπτά. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στη φετινή σεζόν για την Γραμματικοπούλου, μετά από εκείνον στο 25άρι τουρνουά της Ιταλίας πριν από περίπου ένα μήνα, ο πρώτος σε 40άρι τουρνουά, αλλά και ο 14ος στην καριέρα της σε επίπεδο ITF.

Μάλιστα η νίκη αυτή ήρθε κόντρα σε μια παίκτρια που στο παρελθόν είχε πλησιάσει την πρώτη 100άδα στην WTA (Νο111) και που το 2021 στο 250άρι τουρνουά Livesport Prague Open, είχε αποκλείσει την Πέτρα Κβίτοβα(!) στη φάση των “32”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη στον τελικό του Ότοτσεκ ήταν η πρώτη στα 2 sets για την Γραμματικοπούλου, η οποία έφτασε μέχρι εκεί έχοντας κερδίσει όλα τα παιχνίδια της στο decider set.

H Ελληνίδα τενίστρια και Νο189 του κόσμου, ξεκίνησε τον τελικό με δύο break (4-1), με την Σραμκόβα να μειώνει σε 5-4, αλλά την Γραμματικοπούλου να κλείνει το set στο service της παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο set ήταν παρόμοιο με το 1ο καθώς η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε ξανά με 4-1 έχοντας πλεονέκτημα δύο break, με την Σλοβάκα να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας αρχικά σε 4-2 και στη συνέχεια σε 5-4 παρά την πίεση που δέχθηκε από την Ελληνίδα τενίστρια που είχε στη διάθεσή της 3 match-points σε ένα game που κράτησε 6,5 λεπτά. 

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς με την Σραμκόβα ωστόσο να παίρνει προβάδισμα με 0/30, αλλά την Γραμματικοπούλου να ισοφαρίζει σε 30/30, για να ακολουθήσουν δύο αβίαστα λάθη της Σλοβάκας τα οποία και χάρισαν τον τίτλο στην Γραμματικοπούλου. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected